Neno i Nikolina Belan, otac i kćer na Šansonama predstavljaju prvi zajednički singl ‘Ti i ja’

Podijeli objavu

Jedan od najplodnijih hrvatskih kantautora, Neno Belan, predstavlja nam, po prvi puta javno, glazbenu suradnju sa svojom kćerkom Nikolinom Belan. Otac i kćer nam donose pjesmu “Ti i ja” koja je nastala na temu instrumentalne skladbe koju je Neno Belan napisao za predstavu “Povratak Filipa Latinovicza” Hrvatskog Narodnog Kazališta u Pečuhu. Riječ je o pjesmi koja govori o bezvremenskoj povezanosti dvoje ljudi, snazi takve bliskosti koja je jača od životnih oluja, koja nosi sreću te u konačnici prkosi i smrti. “Ti i ja” donosi nam novu formu u kojoj se kao autor iskušao Neno Belan, a to je “Belcanto”, vokalna tehnika u kojoj se posebna pažnja posvećuje ljepoti tona i njegovoj izvanrednoj izvedbi te dramatičnijem izražaju i romantičkim emocijama. Ideja o glazbenoj suradnji oca i kćeri, koja je rezultirala ovom emotivnom skladbom, došla je nakon rasprodanog Neninog koncerta na zagrebačkoj Šalati.

Naime tamo su, nakon briljantne izvedbe naslovne pjesme filma “Lion king” i odlične rekacije publike, odlučili zajedno stvarati glazbu. “Odlično je bilo surađivati s Nikolinom, prvi put je ovo da zajedno profesionalno stvaramo i jako sam zadovoljan rezultatom. Ponosan sam na Nikolinu jer mislim da je izuzetno kvalitetno oplemenila ovu moju pjesmu. “, kaže o suradnji sa svojom kćerkom Neno Belan.

Iako njezin glazbeni talent tek sada postaje javno prisutan, Nikolina Belan se godinama aktivno bavi glazbom. Završila je osnovnu glazbenu školu za klavir, a pohađala je i satove solo pjevanja. Voli klasiku, bavi se i mjuziklima, a sklada i svoju autorsku glazbu za predstave te surađuje s brojnim kazališnim kućama u Hrvatskoj. “Sretna sam i jako mi je drago što smo snimili ovaj duet, mislim da je odlično napravljen. Nakon rada u studiju, oboje se jako veselimo i izvesti po prvi puta ovu pjesmu na pozornici.”, kaže Nikolina Belan komentirajući pjesmu “Ti i ja” koja će po prvi puta biti izvedena na ovogodišnjim “Večerima dalmatinske šansone” u “Šibeniku koje se ove godine održavaju 17. i 18. kolovoza.

Skladba je snimana u nekoliko studija: “Croatia records”, snimatelj Goran Martinac, “Zg zvuk” , snimatelj Hrvoje Prskalo te u studiju “Garaža” Nene Belana dok je pjesma dosnimljena, miksana i masterirana u studiju Srđana Sekulovića Skansija. Na pjesmi su sudjelovali i članovi Zagrebačke filharmonije: Pavla Kovač na violini, Lana Adamović također na violini, Oliver Đorđević na violončelu, a mandolinu je zasvirao i sam autor Neno Belan koji je zaslužan i za programiranje i aranžman orkestra. Ovaj singl samo je početak glazbene suradnje Nene i Nikoline Belan koja će publiku oduševljavati i u budućnosti.