Podijeli objavu

Osmi od deset koncerata u sklopu, sad već prepoznatog i priznatog, festivala Više Rock ‘n’ Rolla Na Obali Mora održat će se večeras u Betini gdje ovaj put uživo sviraju Neno Belan & Fiumens. Ovo je drugi put da se festival održava u ovom pitoresknom mjestašcu na otoku Murteru, nakon što su prije tri tjedna Betinjane ugodno rasplesali Mnogi Drugi. Centralni Trg na moru večeras će sigurno biti popunjen do zadnjeg mjesta jer ovaj put nastupa jedan od najplodnijih i najpoznatijih hrvatskih kantautora Neno Belan sa svojim Fiumensima.

Bend je spontano nastao 1997. godine okupljanjem riječkih glazbenika; (Lea Rumore, Olje Dešića i Vedrana Križana) oko kantautora Nene Belana (Đavoli). Od 1997. godine do danas taj sastav objavio je četiri samostalna albuma i odsvirao preko 1000 koncerata. U Betini su do sada nastupali nekoliko puta, za to misto vežu ih samo lijepe uspomene.

„Prije 3-4 godine smo zadnji put svirali u Betini, to je onaj predivan trg na rivi, sjećam se da je bila neka fešta i da smo jeli tunu koja je do dan danas najbolja tuna koji sam jeo na svijetu. Večeras nas sve očekuje još jedan koncert koji će proći u veselju, zabavi i pozitivi kakve su i naše pjesme. Veselim se susretu s Betinjanima“ otkrio nam je Neno Belan ususret dolaska na Murter.

Večerašnji koncert u centru Betine je besplatan kao i cijeli festival Više Rock ‘n’ Rolla Na Obali Mora koji se organizira kroz šibensku udrugu P.A.R.K. i turističke zajednice pet mista na i oko otoka Murtera. U naredna dva tjedna festivala, na rasporedu su još dva koncerta, Kawasaki 3P u Tisnom i Kojoti u Jezerima.