Nastavak putujućeg tuluma za najmlađe: Stigli su “Kišni razdraganci 2” Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića Mrleta

by sij 18, 2024Domaća glazba, Vijesti

Kreativni autorski dvojac Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle predstavlja nastavak svoje uspješne slikovnice i albuma, iz 2019. godine. Vesela družina Kišnih razdraganaca tada je obišla i razveselila mališane diljem Hrvatske, a putujući tulum ide dalje.

“Kišni Razdraganci 2” ovog su puta dostupni na USB sticku u šarenom paketiću u kojem su i posebne igraće karte Mrki Mrle (za igru Crni Petar). USB stickovi dostupni su u obliku Ivanke i Mrleta te donose album sa sedam pjesama u mp3 formatu i digitalnom knjižicom s tekstovima

Poticajem djece, a i odraslih, pa malo slobodnog vremena nakon ŠČmanije te konačno i pozivom Arete Ćurković i Gordana Marjanovića za sudjelovanje u autorskoj priči/predstavi “Mendolena i Matija” u Osječkom dječjem kazalištu, nastali su “Kišni Razdraganci 2”, kratko je otkrila Ivanka Mazurkijević o nastavku pustolovina.

Glazbu potpisuju Ivanka & Mrle, tekstove Ivanka Mazurkijević, a izdanje je nastalo uz pomoć producenta Mateja Zeca koji je i svirački sudjelovao. U pjesmi “Letim”, inspiriranoj dječjom ukrajinskom pjesmom originalnog naziva “Kapitoška”, ugostili su riječke kolege glazbenike iz Turista – Ivu Močibob i Vladu Simcicha Vavu. Kao inspiracija su korišteni dijelovi teksta u prijevodu Ane Dugandžić i Dariye Pavlešen, autorice originalnog teksta Natalije Guzejeve.

Paketić “Kišni razdraganci 2” dostupan je u izdanju prve glazbene knjižare Rockmark, a pjesme su dostupne i na svim streaming servisima te predstavljaju izvrsnu nadopunu prošle godine objavljenih “Mrletovih priča o niŠČemu“, koje su već osvojile brojne mališane (a i odrasle).