Nakon sjajnog nastupa u Šibeniku, Felver obišao lokacije pogodne za organizaciju Stereotipa

Podijeli objavu

Imaginarijem Marijana Felvera u šibenskoj Kuglani, nastavljene su u subotu 13. siječnja klupske večeri birane elektroničke glazbe koje od kraja prošle godine organizira RatCat Promocija.

Dolazak Felvera, koji u Šibeniku nije nastupao dulje od pet godina, izazvao je veliko zanimanje ne samo lokalne, već i publike iz susjednih gradova koja je popratila sedam satni ‘allnightlong’ set zagrebačkog DJ-a, umjetnika i promotora.

– Bilo je jako dobro i osjetio sam to svim svojim bićem. Imate sjajnu publiku i dogodila se kemija koju sam osjećao cijele noći. Posebno me obradovalo kada sam u Kuglani vidio lokalne pripadnike svih mogućih elektroničkih glazbenih smjerova jer to znači da je scena ujedinjena i izrazito mi je drago zbog toga – kazao je Felver novinarima nakon partya.

Foto: Nino Šolić

Odlično raspoloženi gost iz Zagreba predstavio je u prepunoj Kuglani svoje nadaleko poznato glazbeno znanje i enciklopedijsku širinu, svirajući širok spektar najrazličitijih muzičkih žanrova i pravaca.

Uz svoj prepoznatljivi, felverovski šarm, dirigirao je šibenskim Imaginarijem s nevjerojatnom lakoćom. U svoju emotivnu glazbenu priču ugrađivao je serije dramatičnih zapleta s posve različitim žanrovskim predznakom, uspijevajući tijekom noći ‘ubosti’ podulje trenutke općeg sjedinjenja s prostorom i publikom.

Udarni valovi tih energetskih eksplozija ugode, podjednako su zahvaćali publiku i glazbenika koji povremeno kao da je lebdio nad njima u stanju kakvog artističkog transa.

Foto: Nino Šolić

Tijekom višednevnog boravka u Šibeniku Felver je obišao više lokacija pogodnih za organizaciju glazbenih projekata poput njegovog Stereotipa te je razgovarao s predstavnicima lokalnih ustanova i gradske uprave.

– Šibenik već dugo doživljavam kao jedan od najpotentnijih gradova u Dalmaciji i uz njega me vežu brojna poznanstva. Drago mi je što se tamo razvija cijeli niz kvalitetnih projekata, posebno na glazbenoj sceni, pa ne treba kriti da moji partneri i ja imamo ozbiljne namjere raditi nešto i u Šibeniku – kazao je nakon obilaska šibenskih tvrđava Felver.

U Kuglani je svoj set obogatio brojnim novim, još neobjavljenim trakama, među kojima je i divna ‘Broad Horizons’ Marcus Worgulla koju je šibenska publika tako mogla ‘uživo’ čuti među prvima u Hrvatskoj. Label ‘Innervisions’ Felverova prijatelja Dixona, taj je EP pustio službeno u prodaju baš danas, 19. siječnja.

Kvalitetan odabir starih i novih traka, publika Kuglane zasigurno će čuti i od jednog od trenutačno najjačih DJ imena u regiji, Kristijana Molnara, koji je upravo potvrdio svoj nastup 7. travnja u Kuglani, toj novoj šibenskoj oazi sjajne elektroničke glazbe.

Foto: Nino Šolić

U iščekivanju velikog proljetnog partya u režiji beogradskog umjetnika, glazbeni program Kuglana nastavlja u subotu 27. siječnja eventom ‘Stereo Pulse’ na kojem će nastupiti domaći glazbenici Bake Junior i Tino Barešić, a 17. veljače na istoj lokaciji svira i Lawrence Klein. Taj RatCat resident, u međuvremenu će prvi put nastupiti u Virovitici gdje 17. siječnja svira u klubu PodRoom.

Tjedan prije osmog izdanja šibenske rock and roll fešte Kulturaljka u Hangaru, u Kuglani će biti održan warm up party uz nastup domaće electro fusion atrakcije The Fogsellers, a 2. i 3. ožujka u Hangaru nastupaju i Silicone Soul, odnosno Gary Beck.

Nakon odlične koncertne sezone ljetos na pozornici tvrđave sv. Mihovila gdje su nastupali Gus Gus, Kevin Yost, Stereo MC’s i brojni drugi, bogate koncertne zime uz Mayales, TBF, Detour i druge te uz brojne partye na lokalnoj sceni elektroničke glazbe, Šibenik u ovom trenutku s pravom možemo nazvati glazbenom prijestolnicom Dalmacije.