Nakon premijere na Dori 2021., Filip Rudan je objavio debitantski singl “Blind”

by velj 14, 2021Domaća glazba, Izdvojeno, Nova izdanja, Vijesti

Nakon premijere na Dori 2021., Zagrepčanin Filip Rudan objavio je svoj prvi singl “Blind”, pjesmu kojom se u subotu, 13. veljače, predstavio na opatijskoj pozornici i natjecao za titulu predstavnika Hrvatske na Euroviziji. Uz Filipa Rudana, pjesmu autorski potpisuju Antonio Franić i Hrvoje Domazet. Filipov prvi singl je dostupan putem svih digitalnih glazbenih platformi.

“Blind” je nastala prije godinu dana jedne divne ljetne večeri, a njena je tema izgubljena ljubav. Inspiraciju sam dobio na temelju zamišljene situacije gubitka bliske osobe. Kad je bila dovršena, osjećao sam ponos i zadovoljstvo što će to biti pjesma kojom ću se publici predstaviti kao kantautor”, otkrio je Filip, koji pjesmu opisuje i kao dinamičan spoj raznih emocija. Uoči nastupa na Dori, na svojim je društvenim mrežama otkrio i nekoliko kadrova iz nadolazećeg spota za svoj prvi singl.

Prije nastupa na Dori, osvrnuo se na trenutak kad je saznao da će biti jedan od 14 natjecatelja koji će na opatijskoj pozornici pokušati izboriti nastup u Rotterdamu, u kojem će se ove godine održati Eurovizija: “Bio sam vrlo uzbuđen kad sam saznao da ću dobiti priliku pjesmu predstaviti na Dori, pogotovo zato jer je to moj prvi singl”. Dio Filipovog tima uz koji se pripremao za Doru činile su koreografkinja Larisa Lipovac te pjevačica Gina Damjanović u ulozi vokalne trenerice, dok je u kreiranju odjeće za nastup surađivao sa stilisticom Barbarom Repe.

Filipa Rudana šira je javnost upoznala kao drugoplasiranog finalista treće sezone showa The Voice Hrvatska. Tijekom natjecanja, talentirani je Filip privukao pažnju brojne publike, a snimke njegovih izvedbi do danas su skupile više od 40 milijuna YouTube pregleda. Prvi susret s glazbom pamti od ranog djetinjstva, a danas je opisuje kao za njega primarno sredstvo pomoću kojeg se suočava sa stvarnošću i svijetom oko sebe. Uz pjevanje, vrijeme provodi i svirajući gitaru, koju je krenuo učiti prije pet godina. Među imenima koje ističe kao glazbene uzore izdvaja Erica Claptona, Alexa Turnera, Johna Mayera i Paula McCartneyja, dok kao motivaciju za bavljenje glazbom ističe želju da kreira pjesme u kojima ljudi uživaju i s kojima se na određen način uspijevaju povezati.