Nakon ogromnog uspjeha pjesme „Unholy”, Kim Petras otkriva novi singl

by stu 13, 2022Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

Međunarodna pop senzacija Kim Petras objavila je svoj iščekivani novi singl, pop pjesmu na gitari „If Jesus Was A Rockstar“. Ovim singlom Kim ostvaruje dugogodišnji san o suradnji sa svojim pop herojem, legendarnim producentom Maxom Martinom. „If Jesus Was A Rockstar“ odsad je dostupna na svim glazbenim platformama.

U singlu „If Jesus Was A Rockstar“ Kim se otvara o osobnim temama. Razmišljajući o pronalaženju vlastitog odnosa s duhovnošću nakon što se, dok je bila mlađa, nije osjećala dobrodošlom od strane religijske institucije, Kim se pita bi li više ljudi prigrlilo religiju kad bi ona prigrlila njih. Motivirana time, u pjesmi prikazuje Isusa kao svojevrsnu rock zvijezdu koja prihvaća sve ljude.

If Jesus Was A Rockstar“ stiže dok „Unholy“, singl Sama Smitha s Kim Petras (koja, zajedno sa Samom, stoji iza teksta pjesme), obara sve rekorde slušanosti. Pjesma je prikupila preko 340 milijuna Spotify streamova te je ostala na vrhu globalnih ljestvica Billboarda, Spotifyja i Apple Musica sve od dana izlaska. „Unholy” bilježi impresivne rezultate i kod nas: prema Billboardovoj i Shazamovoj top listi, pjesma se – i dalje – nalazi među najslušanijim pjesama u Hrvatskoj. Instant uspjeh ovog singla ujedno je prvi singl broj 1 u Kiminoj karijeri te njezin prvi debi na Billboard Hot 100 (koji je ujedno najviši prvi ulazak izvođača na ljestvicu od 2016.).

Nakon godina tijekom kojih je djelovala kao potpuno nezavisna umjetnica, Petras je potpisala ugovor za Republic Records / Amigo Records i započela potpuno novo glazbeno poglavlje s pjesmama „Coconuts”, „Future Starts Now” te EP izdanjem „Slut Pop”. Kim je odmah izazvala senzaciju svojim singlom „I Don’t Want It At All” iz 2017. (koji je bio broj 1 na Spotifyovoj ljestvici Global Viral 50), dok je „Heart to Break” bio njezin prvi hit na Top 40. Njezin projekt „Clarity” iz 2019. sadržavao je glavni singl „Icy”, dok je projekt s temom Noći vještica „Turn Off The Light” uključivao pjesme „There Will Be Blood” i „Close Your Eyes”. Kim je surađivala s imenima kao što su Charli XCX, Kygo, Cheat Codes, Madison Beer i K/DA, a Ariana Grande ju je osobno odabrala da se pojavi na soundtracku za reboot filma „Charlie’s Angels” iz 2019.