Podijeli objavu

Debitantski album zagrebačke grupe predvođene pjevačicom Lili Gee sadrži devet radiofoničnih pop rock autorskih pjesama na hrvatskom jeziku te bonus kompoziciju “Sonnig”. Autori svih pjesama su Miroslav Odak i Lidija Graovac, a album je snimljen u studijima Alena Šenkovskog i Jurice Bure, koji je napravio i mastering.

“Moj prvi album “Predigra” možda je doista samo uvod u ono što slijedi. Proživljen do zadnjeg slova i tona, natopljen je putenim pop rockom, kao i ležernim popom s ljetnih terasa nekog minulog doba, funkom koji otkriva ranjivost, ali i odlučnost te na kraju elementima bluesa koji potpuno ogoljuje. Kao kontrapunkt intimističkim temama, u pjesmama “Sve je dobro” i “Volim” otkrivam svoj nepopravljivi optimizam, kao i politički svjetonazor. Moja je predigra doista moja igra, igra s različitim idejama, riječima, glazbenim žanrovima. Ja sam prvenstveno “homo ludens” i iskreno sam posvećena igri i istraživanju, kao i moji suigrači na albumu”. – kaže Lili Gee.

Uz diskografske aktivnosti, Lili Gee je i koncertno iznimno aktivna te je ove godine obišla brojne gradove: Zagreb, Vinkovce, Đakovo, Varaždin, Čakovec, Sisak, Zadar, Split, Šibenik, Murter… Središnja koncertna promocija albuma će se održati u subotu, 28. rujna u zagrebačkom klubu Route 66, gdje će Lili Gee nastupiti u sklopu festivala Velika rock eksplozija #12. Lili možete vidjeti i čuti na idućim lokacijama:

14.06. Čakovec, FOX bar
15.06. Ozalj, motosusret
28.06. Šibenik, Rebus bar
29.09. Murter, Trg Hramina
06.07. Gospić, GROCKS
12 i 13.07. Opatija, Unpplugged fest
19.07. Split, Riva
11.08. Dugi otok, Sali
28.09. Zagreb, Route 66, Velika rock eksplozija #12

Lili Gee iza sebe ima dosta glazbenog iskustva, a nekima je poznatija kao Miss Red Hunter. Naime, pod tim umjetničkim imenom je punih petnaest godina nastupala s grupom Soul Fingers, s kojom je nastupila na mnogobrojnim koncertima i festivalima diljem Europe i objavila album „No Fingers Like Soul Fingers“. Zatim je započela suradnju s Mirom Odakom i krenula u samostalnu glazbenu karijeru, koja je urodila brojnim singlovima, EP-em “Okus sunca” te albumom “Predigra”.