Podijeli objavu

Napad na Armeniju bio je povod za objavu dugoiščekivanih novih pjesama System Of A Down.

Daron Malakian/gitara, vokal, Serj Tankian/vokal, Shavo Odadjian/bas i John Dolmayan/bubnjevi, objavili su “Protect The Land” i “Genocidal Humanoidz”.

Potresan spot “Protect The Land”, od jučer je pogledan samo na YouTubeu više od 3 milijuna puta. Novi materijal smo čekali čak 15 godina i sada su došla čak dva moćna singla kojima je cilj podići svijest i skupiti novac za ljude u Gorskom Karabahu i Armeniji koji su pod kontinuiranim napadima Azerbajdžana i Turske.

“Mi smo vjerojatno jedini rock band kojima su vlade neprijatelji, jedini rock band koji je u ratu. Stoga sam napisao ove pjesme da ojačam moral naših trupa i Armenaca diljem svijeta”, Daron Malakian.

Godinama su obožavatelji i mediji nagađali kada bi band mogao ući u studio. Višeplatinasti i Grammyjem nagrađivani rock sada je motivirao nedavni ratni sukobi koji su eskalirali između Gorskog Karabaha i Azerbajdžana.

Produkciju singlova potpisuje Malakian, koji je također napisao i glazbu i stihove. Pjesme su dostupne na digitalnim servisima i Bandcampu, a sav prihod je namijenjen zakladi “Armenia Fund”.

“Agresija i nepravda koju nad Armenskim narodom u Gorskom Karabahu i Armeniji čine Azerbajdžan i Turska kršenje su ljudskih prava i ratni zločin”, rekao je Tankian. “Svi mi u bandu shvaćamo da je ovo egzistencijalna bitka za naše ljude, pa je ovo vrlo osobno za nas. Ono što nam trenutno treba jest da svijet stavi na stranu politiku i podrži Armeniju sankcioniranjem Turske i Azerbejdžana i priznavanjem Artsaha.”