Najveći samostalni koncert do sada: z++ ove subote u zagrebačkom Domu sportova

by stu 27, 2023Domaća glazba, Vijesti

Osječki glazbenik, producent i autor z++ ove subote, 2. prosinca, stiže na pozornicu zagrebačkog Doma sportova, na svoj najveći samostalni koncert do sada. Uz pomno pripremljenu set-listu, goste iznenađenja i audio-vizualnu produkciju, sa sobom donosi i dvije nove pjesme – po prvi put će uživo izvesti i ovogodišnje nove singlove “sedmo nebo” i “ŠNiT”.

Sve je podređeno ovom koncertu, jer želim publici iznijeti svoj najbolji nastup do sada. Na pozornici će mi se pridružiti i nekoliko gostiju iznenađenja, a pripremamo i jako dobar vizualni element koncerta, koji do sada nisam imao priliku na ovaj način predstaviti” otkriva z++, dobitnik cijenjenih domaćih glazbenih nagrada Porin i Cesarica.

Kao uvod u svoj najveći solo koncert karijere, z++ je objavio dva nova singla – s pjesmom “sedmo nebo” već u prvom tjednu po objavi je ušao u HR Top 40 listu najemitiranijih domaćih singlova u radijskom eteru, dok je pjesma “ŠNiT” s pratećim videospotom snimanim u Berlinu u vrlo kratkom roku postala favorit njegove publike. Obje pjesme će premijerno uživo izvesti upravo na koncertu u Domu sportova, a s njima najavljuje i treći studijski album, koji će objaviti u prvoj polovici sljedeće godine.

Pravog imena Zvonimir Husnjak, ovaj svestrani autorsko-producentski čarobnjak u svega nekoliko godina aktivnosti se istaknuo kao vodeće ime moderne domaće trap-pop scene. S objavom prvog singla “crno + zlatno” na sebe je skrenuo pažnju unutar domaće trap scene, a zatim je pjesmama “Ljeto već je gotovo”, “kabriolet” i “dijamanti” osvojio i pažnju šire javnosti, kao i domaći radijski eter, te ostvario milijunske brojke slušanosti.

Hit-singl godine

Zaslužan je i za kreiranje domaćeg hit-singla godine “Trebaš li me” Eni Jurišić i Matije Cveka, čiji je autor glazbe i producent. Pjesma je u kratkom roku osvojila publiku i radijski eter, te je dobila i vodeća priznanja domaće glazbene struke – nagradu Porin u tri kategorije, uključujući i “Hit godine”, kao i nagradu Cesarica za “Hit godine”.

Glazbeni put ovog samozatajnog osječkog glazbenog čarobnjaka od samog početka prati ulazna putanja, a kroz nastupe diljem regije ističe se i kao jedno od vodećih koncertnih imena nove generacije te vrlo brzo postaje miljenik mlađe publike. Njegov prvi samostalni koncert u Tvornici kulture u prosincu 2021. rasprodan je u rekordnom roku, a nastupi na Dritu apsolutni su highlight svakog izdanja festivala

Ulaznice za njegov koncert u Domu sportova ove subote, 2. prosinca, su dostupne u prodaji putem online platforme Core Event te na prodajnim mjestima u Zagrebu: Drito Bar, Rockmark i Dirty Old. Organizator koncerta je yem.