Najneočekivanija suradnja godine – Bang Bang feat. Baby Dooks! ‘Rock očito još uvijek nije mrtav’

by lip 2, 2023Domaća glazba, Intervju, Nova izdanja, Vijesti

Bang Bang najavljuje pjesmu “Striptease”, peti singl s nadolazećeg trećeg albuma koji će biti objavljen u rujnu 2023. “Striptease” je rokerski singl zabavnih stihova i žestokog ritma koji će vas natjerati na skakanje već na prvom taktu.

‘Nakon prošlogodišnjeg ljetnog druženja bilo je jasno da ćemo ostvariti nekakav oblik suradnje’ – otkrio je Hrvoje Prskalo.

Pjesma “Striptease” polako osvaja publiku i radijski eter. Kako je došlo do ideje za pjesmu i što kažete na prve reakcije?

Ideja mi se ukazala prošlog ljeta kad sam prvi put vidio aplikaciju za dejtanje. Uvijek me je fascinirao taj oblik upoznavanja, još od starih tiskanih oglasnika i prvih online site-ova za „slomljena srca“. Opisi nekih kandidata su čisto zlato! Krenuo sam s prvim versom iz te perspektive, a onda je sve otišlo u nepredviđenom smjeru, pogotovo kad se na kraju umiješao i Baby Dooks. Reakcije su za sad i više nego dobre. Bojali smo se da je možda prežestoka za radijske standarde, ali eto, zavrtila se, očito još uvijek rock nije mrtav.

Foto: Ljubo Zdjelarević

Uvijek imate zanimljive tekstove, teme jako aktualne – odakle inspiracija i kako izgleda taj kreativni proces nastajanja vaših pjesama?

Inspiracija mi najčešće dođe kroz neki jednostavni događaj, stih ili ponekad samo jednu riječ koju „uberem“ negdje usput, ali moj je “problem” što mi se to pojavi zajedno s melodijom pjevanja. Jako mi je teško pisati tekst na zadanu melodiju i metriku, najčešće pišem paralelno. Kreativni proces je jako neuredan i ponekad frustrirajuć.

Što se trenutno nalazi na vašoj playlisti?

Samo Bolesna Braća i Kurt Cobain. 🙂

Kada se osvrnete na svoje glazbeno putovanje, možete li podijeliti jedno ključno iskustvo ili događaj koji je duboko oblikovao vašu glazbu i umjetnički smjer? Kako je to utjecalo na vaš rast kao benda i koje ste vrijedne lekcije naučili iz toga?

Ključni događaj za mene je bio odlazak na prvi „Zagreb gori“ na Šalati. Tamo sam prvi put uživo čuo i doživio neke bendove i zarazio se s tom energijom. Tada sam skužio da ću se baviti s muzikom. Sljedeći korak bilo mi je iskustvo snimanja albuma kod Denykena, našeg proslavljenog rock producenta. On mi je pomogao sa savjetima kako opremiti studio i naučio me osnovama zanata.

Foto: Ljubo Zdjelarević

Možete li podijeliti jedno od svojih najnezaboravnijih iskustava ili najdražih nastupa koji su vam ostali u sjećanju tijekom cijele karijere?

Bilo je dosta nezaboravnih momenata, dobrih i loših. Odradili smo koncerte i bez nekih članova, pod temperaturom i drugim raznim boleštinama. Naš gitarist Hevi je jednom na prepunom Zrinjevcu svirao bas gitaru “na prvu” jer nam se Beli (basist) razbolio sat vremena prije svirke… Svirali smo pred pet i pet tisuća ljudi i nekad manji koncerti ostanu zapamćeni ako se poklopi atmosfera i prava publika. Svakako ću doživotno pamtiti moment kada je prvi puta publika u glas pjevala našu pjesmu.

Bang Bang nas osim svojim singlovima uvijek iznenadi i svojim spotovima. Spot za ovaj singl koji je snimljen u prostoru SSI Katran, kreirao je uhodani tim kojemu je ovo šesnaesti spot za Bang Bang – Ljubo Zdjelarević koji potpisuje režiju i montažu spota, a snimatelj je Raul Brzić. Za besprijekoran styling se pobrinula Ana Jurjević, a za šminku Tena Bašić.

Naslovna fotografija: Ljubo Zdjelarević