Najemotivniji koncert sezone, Božo je doslovno rasplakao Šibenčane

by kol 12, 2017Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

Kad smo prije neki dan rekli da će koncert Bože Vreće biti najemotivniji ove sezone pa i bili smo u pravu. Božo Vrećo sinoć je oduševio šibenčane i njihove goste svojim osebujnim glasom na najljepšoj pozornici Tvrđavi sv. Mihovila. Nije ga uzalud New York Times nedavno okarakterizirao kao „Čovjeka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše!“, te ga dodatno istaknuo kao sinonim potpune slobode.”

Božo Vrećo, jedan najzanimljivijih interpretatora sevdaha novijeg doba, održao je spektakularni koncert u Šibeniku. Umjetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo tijekom posljednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i europska i svjetska glazbena senzacija. Muško-ženska dualnost Bože Vreće iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost, njegovu a capella interpretaciju sevdalinki čine istinski emotivnim doživljajem.

Na repertoaru Bože Vreće uz tradicionalne sevdalinke, našle su se i Vrećine autorske pjesme, a za potpuni koncertni doživljaj sinoć su mu se pridružili sjajni glazbeni gosti Miroslav Tadić (gitara), Marko Louis (klavir, tarabuk) i Aleksandra Pereula (violina).

Na kraju je otpjevao i “Kad si bila mala Mare” te “Đelem, Đelem”, a posjetitelji su ga s dušom i srcem pratili:

Božo se zahvalio šibenskoj publici i na svom Facebook profilu:

Nakon koncerta svi su se htjeli slikati i uhvatiti selfie sa Božom i Markom Louisom, komadić uspomene koja će ih podsjećati na najljepšu večer. 🙂


Božo nije skrivao svoje emocije i oduševljenje nakon koncerta pa nam je tako rekao da mu je sinoć na tvrđavi sv. Mihovila bilo prekrasno i posebno i kako se nada da će ponovno doći.

Božo hvala ti na predivnoj večeri i naravno – dođi nam opet.