Podijeli objavu
cof

Petak, 17. svibnja u 17:00 sati u Klubu nastavnika na Fakultetu kemijskog inžernjerstva i tehnologije, Marulićev trg 20, Zagreb

HDS ZAMP uključio se na poziv Studentske sekcije Hrvatskog društva kemijskih inženjera i tehnologa u projekt pod nazivom „Kemija svuda oko nas“ u sklopu kojeg će održati interaktivnu prezentaciju „Kemija glazbe: utjecaj glazbe na ponašanje potrošača“.

Hoćemo li u specijaliziranom restoranu francuske kuhinje, uz dobar ambijent, radije posegnuti za skupljom buteljom francuskoga vina nego li za domaćim vinom? Ostajemo li u trgovini u kojoj nam svira glazba koja nam „leži“? Je li nam ugodnije kod zubara kod kojeg svira smirujuća glazba? Hoće li gosti u lokalu s dobrom glazbom ostati duže i naručiti rundu više, i rado se u njega vratiti, pa čak i biti spremni za uslugu platiti i nešto više? Mnoga istraživanja već su ranije pokazala utjecaj glazbe na naše ponašanje i na pozitivan učinak glazbe u ugostiteljskoj ponudi, a znanstvenici posljednjih godina istražuju i njezin utjecaj na biokemijske i kemijske proc ese u našem organizmu.

U predavanju u sklopu ovoga projekta, upoznat ćemo vas s rezultatima istraživanja, neka od njih je proveo i HDS ZAMP, koja pokazuju da je i kod korištenja glazbe u poslovanju, pogotovo u uslužnim djelatnostima, potrebno obratiti pažnju na to je li ona usklađena s poslovnim interesima i ciljevima. Investicija u glazbu ne mora nužno biti skupa, ali nužno je promisliti koju glazbu se želi i kako koristiti ukoliko želimo da i glazba radi za nas. Osim toga, pokušat ćemo i zajedno s publikom iskusiti i osvijestiti utjecaj glazbe na naš organizam, a time i na naše ponašanje.

Dođite, pridružite nam se i istražimo zajedno kemiju glazbe!