Podijeli objavu

Na proslavu drugog rođendana RatCat kolektiva u Šibenik 07. prosinca dolazi hvaljeni njemački duo Innellea čiji će nastup u Tunelu ujedno biti i njihova regionalna premijera jer u Hrvatskoj i susjedstvu nisu dosad nastupali.

Veliko ime na sceni postali su zahvaljujući originalnom, apstraktnom zvuku, nastalom pod utjecajem melodične elektronike koju na kreativan način kombiniraju s korijenima techna. Njihov streloviti napredak na sceni traje od 2014. godine kada su talente i iskustva stečena u drugim projektima odlučili spojiti u projekt Innellea.

Svojoj umjetničkoj viziji pristupaju bez zadrške, stvarajući glazbu koja nije opterećena ustaljenim normama, navode u tekstu za medije.

Projekt Innellea smatraju vrlo osobnim putovanjem, a taj naziv uzeli su kao novotvorenicu kojom definiraju svoj put bez unaprijed definiranog odredišta na koji su, kako kažu, krenuli bez žurbe.

Prije tri godine čitatelji glasovitog njemačkog Groove Magazina proglasili su ih newcomerima godine, a onda su 2018. godine svojim Fusion Setom zapalili scenu zavodljivim novim zvukom. Slijede sve učestalija izdanja za jake diskografske kuće kao što su Afterlife, Innervisions i TAU te live i DJ set nastupi diljem svijeta.

Trenutačno su štićenici agencije People & Machines, svjetski poznatog glazbenika hrvatskog podrijetla Solomuna, u kojoj su brojni uspješni artisti poput Lehara, BOga, Adriatique, Musumecija itd.

Svojim perfektno umiksanim trakama povezali su klupsku glazbu s onom svojstvenom njima što ih je stavilo u fokus svjetskih top DJ-a, labela, a na kraju i selektora klupskog programa u Tunelu.

U Šibenik dolaze na rođendan RatCat kolektiva koji se početkom prosinca obilježava na dan kada je 2017. godine ta ekipa održala prvi party na kojem je, pod nazivom klupske večeri Opposite, nastupio šibenski DJ Lawrence Klein čija karijera otad strelovito napreduje.

Redovito nastupa u brojnim klubovima i na velikim festivalima kao što su Exit, SeaStar, Dimensions, Love International Festival i drugi, a njegova večer Opposite lani je proglašena najboljom novom klupskom večeri u Hrvatskoj (nagrada Ambasador).

RatCat je Ambasadorom nagrađen u čak pet kategorija što je najveći broj dodijeljenih jednom kolektivu ikada (Kolektiv godine, Koncept godine – The Cave Šibenik, Udruga godine, TOP3 DJ-a godine – Lawrence Klein i Opposite).

U protekle dvije godine kolektiv je organizirao ili sudjelovao u organizaciji stotinu partya, koncerata, festivala, performansa, izložbi i drugih kulturnih programa, a zajedno sa svoja četiri resident DJ-a (Bakula, Beepolar. Nick Jelly i Lawrence Klein) upravljaju šibenskim klubom Tunel.

Drugu godinu za redom, zajedno s lokalnim vlastima u Šibeniku organiziraju javni doček Nove godine na otvorenom i tako u centru grada promoviraju melodičnu elektroničku glazbu.

Ove godine uz nastup Kristijana Molnara i Stereo MC’s i tradicionalni novogodišnji After Party u Tunelu.