Podijeli objavu

Subota, 25. kolovoza, donosi nam još jedan zanimljiv događaj u srcu Dalmatinske zagore, viteškom gradu Sinju. Dugotrajna tradicija snažne lokalne glazbene scene u Sinju potaknula je ideju o stvaranju jedinstvenog Kamičak Etno Festivala. Festival, organiziran prvi puta ove godine, predstavit će publici renomirane izvođače hrvatske i regionalne etno scene.

U Sinj tako stiže bihaćka glazbena senzacija Jall Aux Yeux, splitski Imgellad donosi dašak mistike i melankolije keltske tradicijske glazbe, te svima dobro poznati Cinkuši koji će svojom prepoznatljivom energijom atmosferu podići do usijanja.

Popratni festivalski sadržaj omogućit će lokalnim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima da se predstave široj publici sa svojim autohtonim i vrijednim proizvodima, te će posjetitelji, osim u dobroj glazbi, moći uživati u otkrivanju tradicije Cetinskog kraja.

Kamičak Etno Festival trebao se održati na nedavno obnovljenoj tvrđavi Kamičak, vrijednom kulturnom dobru u samom srcu grada Sinja, međutim, zbog nepredviđenih okolnosti, prve godine Festival će se održati u neposrednoj blizini, u prekrasnom ambijentu Alkarskih dvora.

Program Festivala započinje u 19.00 sati kada će se publici sa svojim proizvodima predstaviti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, a početak glazbenog dijela slijedi u 20.00 sati.