Myousiq predstavlja video za singl “Buka mojih misli”

by kol 16, 2023Domaća glazba, Festivali, Nova izdanja, Vijesti

Myousiq je glazbenica iz Zadra, pravog imena Mateja Miočić koja je nastupala u Ecology of sound, Acoustic Duo Mateja i Hrvoje, The Livingroom i Three Little birds. “Myousiq se izgovara Majousik, moje prezime izgovoreno na engleski i malo promijenjeno što se tiče pisanja”, otkrila je glazbenica kako je dobila ideju za umjetničko ime. Ljubav prema glazbi je razvijala u glazbenoj školu gdje završila klavir, a odmalena je pjevala u crkvenom zboru i dalmatinskim klapama. Osim klavira, željela je naučiti svirati i saksofon, a to je učinila tako da je postala članica puhačkog orkestra Biograd, a kasnije i Gradske glazbe Zadar s kojima je sudjelovala na brojnim manifestacijama kao saksofonistica i kao pjevačica. Vlastite je pjesme počela skladati još u srednjoj školi, a ove godine će se kao debitantica i kantautorica predstaviti singlom “Buka mojih misli” na Šibenskoj šansoni.

“Buka mojih misli” emotivna je pjesma nastala u periodu životne prekretnice ove talentirane glazbenice: “Tada sam bila u fazi nesigurnosti, u ljude, nesigurnosti u samu sebe, u meni je vladala nesigurnost zbog prošlih loših iskustava. Prenijela sam to u tekst pjesme i u samu glazbu“ opisala je Myousiq koja je autorica teksta i glazbe, a autor aranžmana je Saša Miočić.

Prije samog nastupa u Šibeniku, Myousiq je objavila spot za svoj prvi singl za kojeg je zadužen Tome Marčina kao redatelj i snimatelj, a uz njega kreativnu ekipu čine podvodni snimatelj Igor Goić i prvi asistent podvodne kamere Sandra Župan iz Kreathia filma, pomoćni redatelj Marko Lorenzo Blaslov koji je bio i vozač autokamere zajedno uz Lizu Jurešu i Marina Devića, u stvaranju spota su sudjelovali talenti Mateja Miočić, Darko Melnik, dok je za savjete u montaži bio zadužen Lovre Peraić.

Mateja je oko sebe okupila ekipu koja je savršeno provela u djelo njezine zamisli koje su dočarale emociju pjesme. “Na snimanju spota nam je bilo uzbudljivo i vrlo zanimljivo. Ovo iskustvo mi je novo, ali sam baš uživala u svakom trenutku stvaranju vizualne priče koju smo osmislili tako da prati emociju pjesme. Ekipa s kojom sam surađivala – Tome, Igor, Sandra, Marko, Liza, Marin, Marko i Lovre, je bila toliko opuštena i pozitivna da bi s njima išla i na kraj svita. Bilo nam je malo zeznuto poklopiti se vremenski da smo svi slobodni i dostupni za napustiti svoje day job-ove i svoje obitelji da možemo otići na cijeli dan i bazirati se samo na kreativno stvaranje i da nam i vremenski uvjeti budu pogodni. Kako se cijela radnja spota odvija u prirodi na otvorenom, trebali smo “ubost” idealno vrijeme za snimanje i na kraju su nam se zvijezde poklopile i uspjeli smo izrealizirati sve što smo zamislili. Snimanje je trajalo 5 dana u periodu od dva tjedna. Neopisivo sam sretna i jedva čekam neku novu avanturu za snimanje neke nove proživljene priče” opisala je atmosferu sa snimanja spota Myousiq.