Home Vijesti Domaća glazba My Buddy Moose nakon albuma izbacili i novi singl ‘Letters From the Past’

My Buddy Moose nakon albuma izbacili i novi singl ‘Letters From the Past’

0

Prošlog tjedna napokon je objavljen dugoočekivani, četvrti studijski album riječke grupe My Buddy Moose. Album je objavljen na Deezeru: kojeg se može pronaći u gotovo svim boljim dućanima glazbe, a napose u Dancing Bear shopovima u Zagrebu, Splitu i Osijeku. Vinyl očekujemo ove jeseni!

Jednostavno naslovljen “IV”, album donosi 10 pjesama snimljenih u studiju G.I.S. u Kastvu pod snimateljskom palicom Mateja Zeca. Za miks albuma zaslužan je američki glazbenik i producent Matthew Emerson Brown dok je mastering albuma radio Levi Seitz iz Black Belt Mastering studija u Seattleu.

Produkciju albuma potpisuje My Buddy Moose u suradnji sa Matejom Zecom i Matthewom Emersonom Brownom kao koproducentima.

– Kao i do sada većina materijala je snimljena uživo, kako su pjesme nastale u našoj garaži tako su i snimljene u studiju bez previše dosnimavanja. Album je s jedne strane logičan nastavak onoga što smo do sada radili, ali s druge strane donosi i neke iskorake kako u autorskom i sviračkom dijelu, tako i u produkcijskom smislu. Presretni smo kako je sve skupa na kraju ispalo i jedva čekamo reakcije publike – kaže o novom materijalu pjevač i gitarist Luka Benčić.

Poseban gost na albumu je Ivana Smolović, beogradska kantautorica koje će se neki sjetiti kao čestu gošću na albumima nažalost ugaslog Rebel Stara. Ivana je s My Buddy Mooseom snimila duet “Waiting”.

Za jedinstveni vizualani identitet novog albuma zaslužni su Enver Krivac i Dobriša Radovanović.

Uporedo s izlaskom četvrtog albuma, My Buddy Moose su izbacili i videospot za singl ‘Terrible Place’, u režiji Nataše Antulov.

Album ‘IV’ objavljen je u digitalnom foramtu, CD formatu (od 14. srpnja 2017.), a na jesen 2017. stiže i kao LP.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here