Mr.Lee & IvaneSky predstavljaju singl “Alisa” iz predstave “Alisa u zemlji čudesa”

by stu 17, 2017Domaća glazba, Vijesti

Priča o djevojčici Alisi, koja pada niz zečju rupu i dospijeva u fantastični svijet naseljen najnevjerojatnijim stvorenjima, osvaja djecu diljem svijeta već više od 150 godina. ZKM ove jeseni nudi jednu drugačiju i originalnu priču o Alisi. To je Alisa koja ne želi odrasti, strahujući da će, ukoliko se to dogodi, ostati bez mašte. Kroz uzbudljivo putovanje djevojčice Alise i kroz njezinu potragu za vlastitim identitetom nudimo univerzalnu priču o potrebi za umjetnošću.

Glazbenici Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle kao Mr.Lee & IvaneSky potpisuju glazbu u predstavi i odlično su se uklopili u nadrealizam „Alise u zemlji čudesa“ jer se, kako priznaje Ivanka, često osjeća kao Alisa u surovom realitetu društva 21. stoljeća koje je bazično orijentirano na profit i materijalizam. Redateljica predstave Renata Carola Gatica je ovo ljeto pozvala dvoje vrhunskih umjetnika da rade zajedno s njom na predstavi stvarajući glazbeno nove „Alisine svjetove“.

Pjesma koju izdvajamo kao singl iz predstave zove se također „Alisa“. Zanimljivost je kako je u toj pjesmi gitaru odsvirao velikan hrvatske pop glazbe Massimo Savić. Sama pjesma govori o potrebi prihvaćanja raznih svjetova koje nosimo u sebi, svijetlih i mračnih strana naše duše, djeteta i odrasle osobe, naglašava toleranciju i razumijevanje svih dijelova nas samih. Poruka pjesme je kako trebamo zadržati dijete u sebi kako bismo se istinski mogli radovati životu i živjeti ga u punini. Mr.Lee&IvaneSky zajedno su radili u svim etapama izrade „glazbenog soundtracka“ za ovu predstavu. Gosti na pjesmi „Alisa“ su Boris Popov na udaraljkama, Matej Zec kao prateći vokal i druga gitara, glazbeni producent je Iztok Turk.

Pjesmu „Alisa“ možete premijerno u radijskom eteru čuti u emisiji Zlatka Turkalja „Music pub“ u ponedjeljak 20. studenog od 14 sati.

Premijera same predstave je 18. studenog u 20 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih. Namijenjena je tinejdžerima od 12 godina, no kao i sve ZKM-ovske predstave za mlade, bit će zanimljiva i njihovim roditeljima, djedovima i bakama.

Po romanu Lewisa Carolla tekst predstave napisao je Ivor Martinić.

Glume: Anđela Ramljak, Barbara Prpić, Marica Vidušić, Rakan Rushaidat, Sreten Mokrović, Vedran Živolić , Dado Ćosić, Petar Leventić, Edvin Liverić, Mateo Videk, Robert Budak, Tina Orlandini. Kostime su osmislili slavni dvojac Decker & Kutić.

Više o predstavi