Podijeli objavu

Za Mozartine nema ljetnih praznika, ali će ljeto ipak provesti na moru. Ponovno nam spremaju glazbene poslastice na obali – u Zadru i Splitu.

Za sve one koji možda nisu imali prilike slušati ovaj zbor, samo ćemo reći da zbor izvodi klasičnu glazbu, a česti su gost na brojnim humanitarnim i prigodnim događanjima, kao i na televiziji i radiju.

Zbor je također nastupao uz renomirane hrvatske orkestre, osvojio brojne nagradne na državnim natjecanjima te osim u Zagrebu održao veliki broj koncerata u drugim gradovima Hrvatske. Posebno drago uvijek im je otvoriti vrata odličnim inozemnim zborovima, što je situacija i sada, kada će zadarskoj, a dan kasnije i splitskoj publici omogućiti odlične koncerte! Ovoga puta ugošćuju fantastični kanadski zbor “Medicine Hat College Girls’ Choir”.

Ovaj ženski kanadski zbor ima nastupe po cijelome svijetu, a kažu kako im je najvažnije osjetiti duh lokalne zajednice u svakom mjestu koje posjete. Zbor okuplja mlade djevojke od 12 do 18 godina te neprekidno djeluje od svog osnutka 1982. godine. Na ovom koncertu će ih voditi njihov dirigent Bradley van Middelkoop koji je njihov voditelj od 2008. godine, a kao instrumentalna pratnja bit će pijanist Constantine Shandro.

Osim brojnih nastupa, zbor uživa u brojnim prilika a u kojima može učiti i razmjenjivati iskustva s drugim zborovima, te surađivati s organizacijama i glazbenicima iz cijeloga svijeta.

Nakon što su obišle brojne svjetske destinacije, poslušajte Medicine Hat College Girls Choir u Zadru 24.7. u 21 sat u Crkvi Sv. Donata.

Organizator koncerta je Djevojački zbor Mozartine. Koncert je besplatan i svi ste dobrodošli!

Nakon što će zadarska publika imati priliku uživati u prekrasnim izvedbama ovog sastava, na svoje će doći i splitska publika jer Mozartine sa svojim gostima nastavljaju mini turneju.

Drugi koncert će se održati u Splitu na Rivi na otvorenoj pozornici 25. srpnja u 20 sati.

Koncert je besplatan, a glavni organizator je Djevojački zbor Mozartine.

Nemojte propustiti ovaj veličanstveni nastup na otvorenom i uživajte u pravoj ljetnoj atmosferi fenomenalnih Kanađanki!