Podijeli objavu

Pjevački studio Mozartine već dugo nije samo studio koji okuplja pjevačke zborove za djecu.

U zadnjih nekoliko godina ozbiljno su se posvetili radu u najrazličitijim granama glazbene umjetnosti i edukacije, pa tako od 2017. u svojoj ponudi imaju i satove klavira i solfeggia, kao i Musical zbor u kojem djeca osim pjevanja, uče i osnove glume i scenskog pokreta. Uz redovite satove za svoje članove, nude i glazbene seminare za pjevače, dirigente i instrumentaliste, a od prošle godine pokrenuli su i Međunarodni festival zborske glazbe u Zagrebu.

Croatia International Choir Festival 2018. je doživio svoje prvo pilot izdanje, te su na njemu uz nekoliko zborova iz Hrvatske nastupila i dva gostujuća zbora iz susjedne Bosne i Hercegovine. No kako je ideja festivala oduvijek bila da osim regionalnih okupi i zborove iz cijelog svijeta, ove godine se može pohvaliti i gostima iz daleke Australije, Kanade i SAD-a. Novo izdanje CICF-a (kako skraćeno zovu Croatia International Choir Festival) održat će se od 2. do 5. srpnja u Zagrebu i već sada zvuči kao prava glazbena poslastica. Za sve zainteresirane zborove iz regije koji se žele pridružiti ovogodišnjem izdanju, još ima nekoliko mjesta, te su prijave otvorene do 1. travnja.

I dok se ovogodišnje izdanje polako finalizira, Mozartine već vrijedno rade na pripremi sljedećeg izdanja festivala u 2020. godini, pa su tako potegle i do konferencije američkog udruženja zborskih dirigenata koja se održala od 27.2. do 2.3.2019. u Kansas Cityu. Tamo smo američku zborsku scenu upoznali s našim festivalom, ali i našim radom općenito, a uz to smo usvojili i mnoga nova znanja koja jedva čekamo podijeliti s našim polaznicima studija.

Inače, Mozartinama međunarodne konferencije nisu strane, te su u siječnju ove godine već sudjelovale na međunarodnoj konferenciji Jazz Education Networka u Renu u Nevadi gdje su u suradnji s udrugom Culture Path iz Kanade predstavile novi projekt Croatia International Jazz Festivala koji će se ove godine premijerno održati na našoj obali od 18. do 25. srpnja i ugostiti vrhunske međunarodne glazbenike i sastave.

„Povezivanje i suradnja s organizacijama i zborovima širom svijeta jedan je od glavnih ciljeva rada Pjevačkog studija Mozartine i zato se veselimo predstaviti nove projekte hrvatskoj javnosti koja nas je od samih početaka uvijek radosno prihvaćala.“ komentirala je Iva Majcenić, predsjednica oba Festivala.

I zato ostaje još samo pozvati vas sve na ovogodišnje izdanje Croatia International Choir Festivala koji će se održati u Zagrebu od 2. do 5. srpnja, te prvo izdanje Croatia International Jazz Festivala koje će se održati na dalmatinskoj obali od 18. do 25. srpnja.

Također, sve glazbenike upućujemo da redovno počnu pratiti web stranicu www.mozartine.hr kako je ova glazbena udruga postala i organizatorom sve većeg broja seminara iz područja glazbe, te još uvijek traju prijave za Seminar za voditelje dječjih zborova koji će se u Zagrebu održati pod vodstvom prof. Roberta Homena u terminu 23.-24.ožujak 2019.

Sve riječi pohvale za ovaj pjevački studio koji ove godine slavi i veliku dvadesetu obljetnicu rada, a svojim predanim radom od samih početaka postao je kroz godine najveći pjevački studio u Hrvatskoj, a svoj rad kako i vidimo ubrzano širi i preko granica lijepe naše.