Mozartine. Najveći pjevački studio u Hrvatskoj slavi 20 godina postojanja

by svi 23, 2019Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

Pjevački studio Mozartine ove godine slavi 20. obljetnicu postojanja te im je čast i zadovoljstvo najaviti veliki obljetnički koncert 15.10.2019. s početkom u 20 sati u velikoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu kojim će proslaviti svojih prvih 20 godina.

Uz različite goste iznenađenja, koncert će biti podijeljen u dva dijela, od kojih će se u prvom predstaviti sedam dječjih zborova i djevojački zbor koji će u skladu s tradicijom studija izvesti klasični repertoar, dok će u drugom dijelu koncerta nastupiti Ex-Mozartine, zbor dječaka BoysVoice i Musical zbor Webber koji će izvesti obrade popularnih hitova strane i hrvatske estrade.

Zborove će kroz koncert pratiti orkestar Acoustic Project, dok će u drugom dijelu biti pojačani i bendom.

Organizator koncerta je KD Vatroslav Lisinski.

Pjevački studio Mozartine počeo je kao dječji zbor višeg uzrasta Mozartine davne 1999. te je samo godinu kasnije radi velikog interesa osnovan i dječji zbor nižeg uzrasta. Sustavnim širenjem, predanim radom, brojnim pohvalama kritičara i glazbenim odgojem i odrastanjem prvih članica, danas broje čak 11 zborskih sastava s ukupno 300-tinjak pjevača, od kojih 7 dječjih zborova djevojčica na 7 različitih lokacija u gradu, zatim najstariji zbor u studiju – Djevojački zbor Mozartine te zbor dječaka Boys Voice i Musical zbor Webber, kao poseban ansambl unutar studija sastavljen od djece koja osim pjevačkog talenta, razvijaju i talent za ples i glumu.

Sastav Ex-Mozartine sastoji se od bivših članica Pjevačkog studija koje i dalje ostaju u doticaju sa svojom najvećom ljubavi – glazbom okupljanjem za pojedine projekte.

Tijekom 20 godina proputovali su skoro cijeli svijet !
Tijekom 20 godina, održali su koncerte u preko 100 gradova i općina Hrvatske, prešli stotine tisuća kilometara, proputovali Europu, od Poljske, Mađarske, Italije, Švicarske, Švedske i Norveške, preko Njemačke, Austrije, Francuske, Nizozemske, Belgije i Engleske pa sve do Amerike gdje su održali dvije turneje i zapjevali u New Yorku, Newarku, Chicagu, Bostonu, Detroitu..

Surađivali su s poznatim imenima hrvatske glazbe escene !
Snimili su i nekoliko uspješnih hitova s poznatim imenima s estrade – Damirom Urbanom, Oliverom, Ivanom Dečakom, Nenom Belanom, TBF-om, grupom Psihomodo Pop, Ivanom Radovniković, Edom Majkom…

Pjevački studio Mozartine brojčano je najveći studio tog tipa u Hrvatskoj, ali i šire, a ako ih još niste imali priliku čuti uživo, pravo je vrijeme za to jer vas s veseljem iščekuju i pozivaju da s njima proslavite ovu važnu obljetnicu!

Ulaznice se nalaze u prodaji !
Ulaznice za ovaj glazbeni spektakl su krenule u prodaju, a možete ih potražiti na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog ili na ulaznice.hr!

Sjetimo se samo rasprodana tri božićna koncerta u Lisinskom krajem prošle godine, a isto tako je i sada za dva lipanjska koncerta u Hrvatskom glazbenom zavodu – ulaznica više nema.

Požurite po svoje ulaznice kako biste se osigurali na vrijeme jer znamo kako se za koncerte Mozartina uvijek traži karta više!