Mnogi Drugi promoviraju album prvijenac u klubu Azimut

by lis 23, 2017Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

Nakon Zagreba bend Mnogi Drugi predstavljaju svoj album prvijenac naziva “Prvi” u klubu Azimut. Svi ste pozvani na dobru svirku 28. listopada od 22:00 sata.

Mnogi Drugi bend je iz Zagreba koji svira akustični alternativni rock. Počeci sastava korijenje vuku još iz prošlog stoljeća, kad su gitarist Ante Jelinčić i pjevač i tekstopisac Martin Mandir osnovali svoj prvi bend.

Treća reinkarnacija benda u sadašnjem obliku Mnogih Drugih dogodila se 2013. godine i od tada raste, lupa i udara. Uz gitarista Martina Zlopašu i basista Filipa Kovačevića te tadašnjeg bubnjara Tončija, Mnogi Drugi su krenuli u akustične vode.

Dolaskom prvo bubnjara Mirka Burazera, a zatim i trube Ivana Perkovića krajem 2014. godine, Mnogi Drugi prave zaokret i pomiču zadane okvire – uz bogate akustične gitare i izražajan bas vokal te uz dinamičnu ritam sekciju sjajno se uklopila „haustorovska“ truba. Brass se zaokružuje dolaskom Roka Vidakovića.

Uvijek ozbiljni u svojoj neozbiljnosti, Mnogi Drugi su u nešto manje od dvije godine ušli u finale 9. Demofesta i HR Demo Kluba 2015., pobijedili u natječaju „Zasviraj sa Žujom“ i tako zasvirali na 10. INmusicu, Manu Chao ih je izabrao kao pobjednika natječaja „Sviraj s Manu Chao“ te su zasvirali kao njegova predgrupa na „Špancirfestu“ 2016. godine te održali preko 50 koncerata u Hrvatskoj i regiji.

Mnogi Drugi objavljuju album „Prvi“ u rujnu 2017. godine pod okriljem izdavačke kuće Croatia Records te mozgaju gdje i kako ubaciti banjo, glockenspiel i djembe u daljnje radove.