Mladi ERIC nakon Dore objavio novi singl “Reci mi”

by velj 14, 2021Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Nakon sudjelovanja na Dori 2021., svestrani 20-godišnji vokalist, multi instrumentalist, producent i kantautor ERIC objavio je novi singl “Reci mi”, autorsku pjesmu kojom se u subotu, 13. veljače, predstavio na opatijskoj pozornici i natjecao za titulu predstavnika Hrvatske na Euroviziji. Pjesma je u hrvatskoj i engleskoj verziji dostupna na svim digitalnim glazbenim platformama.

“‘Reci mi’ je nastala nakon što sam smislio glavni riff na gitari, većinu pjesama počinjem pisati na njoj. Melodija mi se odmah učinila vrlo pamtljivom pa mi nije bilo teško pronaći inspiraciju za ostatak aranžmana i tekst. Trebalo mi je mjesec dana da je u potpunosti dovršim i jako sam ponosan na nju”, otkrio je ERIC, koji je svoj singl sam napisao, snimio i producirao. Za miks pjesme zaslužan je Filip Vidović, dok je master iznio Mischa Janisch (Sunshine mastering).

ERIC je za svoj novi singl kreirao i englesku verziju “Tell Me”, čijih je nekoliko kadrova iz nadolazećeg spota uoči nastupa na Dori objavio na svojim društvenim mrežama.

Sudjelovanjem na Dori 2021. i objavom “Reci mi”, ERIC nastavlja s uzbudljivim razdobljem upoznavanja šire publike sa svojim radom, započeto početkom godine predstavljanjem pjesme “Not Gonna Let Go”, prvog singla s debitantskog albuma “I Am Eric”. Album je velikim dijelom napisao, snimio i producirao sam u svojem kućnom studiju, a bit će objavljen 9. travnja u izdanju diskografske kuće Universal Music Hrvatska, a već su dostupne i digitalne prednarudžbe: ERICmusic.lnk.to/iameric ​

Krajem 2020., ERIC je predstavio blagdanski singl “Najljepši dar (Božićna)”, koji se našao na HR Top 40 ljestvici najemitiranijih pjesmama radijskog etera i par tjedana proveo na 1. mjestu top ljestvice Hrvatskog radija 1. Publici je predstavio i inačicu na engleskom jeziku “Best Present (This Christmas)”, koja je putem digitalnih glazbenih servisa zabilježila značajne rezultate i kod publike izvan Hrvatske i regije, posebice u Njemačkoj, Australiji i Nizozemskoj.

ERIC je svoj glazbeni put započeo davno, kao gitarist klasične glazbe, za što je dobio brojna priznanja u obliku nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. U ranoj dobi krenuo je s istraživanjem moderne pop glazbe, a upravo je taj žanr utjecao na njegove pjesme i aranžmane. Uz gitaru, svira bas i klavir. Potaknut željom da nauči kako kreirati pjesmu, počeo je proučavati osnove programa za glazbenu produkciju koju je savladao u nepune dvije godine i ERIC u nepune dvije godine savladava glazbenu produkciju te u svojoj sobi sam piše, aranžira i snima svoje pjesme koje će se naći na njegovom prvom albumu “I Am Eric”, koji će biti objavljen 9. travnja 2021. godine. Sve to radi s jednim ciljem, a to je da kroz urođenu potrebu za kreativnošću stvara glazbu koja šalje poruku optimizma.