Mladi drniški reper Peki objavio svoj prvi solo album, a gosti su mu Grše, Hiljson Mandela, Vojko V i Bore Balboa

by tra 27, 2024Domaća glazba, Vijesti

Peki, mladi reper iz Drniša i jedna od vodećih senzacija ovogodišnjeg Drito X festivala, objavio je debitantsko studijsko izdanje. Riječ je o albumu naslova “Fortuna”, koji je u prvih tjedan dana od objave samo na Spotifyju sakupio više od 200.000 streamova i postao jedan od favorita gen-z publike, a tome u prilog govori i podatak da je s jednom pjesmom ušao i u Billboard Croatia Songs 25 listu.

Album donosi ukupno dvanaest pjesama, među kojima se kao gosti pojavljuju i vodeća imena domaće hip-hop scene, a to su Hiljson Mandela, Vojko V, Bore Balboa i Grše, a upravo je duet s njim u pjesmi “Mangio Pasta” ovog tjedna ušao u Billboard Croatia Songs listu. Uz njih, gost na izdanju je još jedna trap senzacija, velikogorički reper Baks, u pjesmi “Čim se pojavimo u gradu”, koja je odabrana i kao vodeći singl s albuma.

Prateći videospot navedenog singla redateljski potpisuju Luka Matković i Ana Cindrić, a spot je odmah po objavi ušao u Trending na platformi YouTube. Ovo im je već treća po redu zamijećena suradnja, budući da su ostvarili vrlo uspješne gostujuće suradnje u singlovima “Panama” (Bore Balboa) i “Dance” (Miach).

U kreiranju albuma “Fortuna” sudjelovalo je šest producenata, a to su Mihovil Šoštarić Lockroom i El Maar te Trky, Traposlavia, Fynolla i Luka Pekas. Uz njih, na izdanju su sudjelovali i glazbenici Ante Labetić (violina), Matej Vukić (truba) i Branimir Župić (klavir). Prateće vizuale i artwork kreirali su blck.xcvi i Marin Ćosić (hrapavastr).

Na nedavno održanom festivalu Drito X u Domu sportova, upravo se Peki istaknuo kao jedno od vodećih novih imena domaće hip-hop scene; bio mu je to prvi solo nastup u sklopu Drito festivala, a po reakcijama publike moglo se zaključiti kako je zajedno s Baksom na uzlaznoj putanji prema tituli favorita gen-z publike.

Pravog imena Josip Pekas, ovaj mladi izvođač, autor i producent odrastao je u glazbenoj obitelji i stekao je formalno glazbeno obrazovanje. Svira saksofon i bubnjeve, a pisanjem i produciranjem glazbe počeo se baviti samo tjedan dana prije nego što je napravio prvu pjesmu.

Iza sebe ima niz festivalskih nastupa, zamijećenih suradnji kao i EP izdanje “Druga strana lica” iz 2022. godine. Pred njim je i ostvarivanje cilja u vidu prvog samostalnog koncerta, a kako otkriva, i ovo možemo očekivati u skorijoj budućnosti: “Već imam datum za taj koncert, ali objava će ići tek kroz neko vrijeme”.

Pekijev debitantski album  “Fortuna” dostupan je na svim glazbenim streaming platformama, u izdanju diskografskih kuća Fallo Da Solo / yem: https://bfan.link/fortuna-5