Podijeli objavu

Nakon riječkih premijera i otvaranja 60. krčkih Ljetnih priredbi, izvedbi u pulskom Istarskom narodnom kazalištu i Karlovačkom kazališnom festivalu, Putokazi će svoj, od publike i kritike hvaljeni, mjuzikl mijena „Raskružje“ izvesti još jednom pred domaćom publikom, na pozornici opatijskog Centra Gervais. Tako će ovaj produkcijski raskošan mjuzikl i priču o ljubavi i hrabrosti koja počiva na drevnom, staroslavenskom i grčkom mitu o nastanku proljeća, posjetitelji Gervaisa moći pogledati 3. studenog 2017. u 20:30 sati.

Devedesetminutni mjuzikl prikazuje likove Demetru i Peruna, Moranu i Jarila, Janju i Gospodina Lijepog i Mladog, vile Rusalke i Polunoćnice te Demonke, hadske furije u njihovom putovanju raskružjem, u kojeg ulaze i izlaze u vječnim mijenama iščekujući ljubav! Priča se dojmljivo uklapa u našu svakodnevnu zbilju, prikazujući susret različitih svjetova u sukobu taština, straha, netolerancije i odbijanja. Libreto Irene Križ i hit uspješnice Putokaza u glazbenom ruhu orkestratora Filipa Franka, prati dinamična režija Lenke Udovički i koreografija Ivane Kalc, postavljajući pitanje može li ljubav prevladati razlike i predrasude što ih nameće pripadnost drugačijem podrijetlu. To dovodi do zanimljivog zapleta jer kako nam poručuju i sami akteri, performeri Mjuzikla, solisti i izvođači Putokaza, njih 35 iz različitih pjevačkih generacija:

„Život je naizgled pravocrtni put i često se čini da se događaji nižu mimo naše volje i utjecaja, skoro pa i bez razloga. Trebali bi, međutim, uočiti da nam se na tom putu ciklički ponavljaju situacije u koje ulazimo, koje živimo, iz kojih učimo, zbog kojih se mijenjamo i iz kojih rastemo. Taman kad pomislimo da smo ponovno krenuli naprijed, evo nas u novom ciklusu, novi ljudi, novi događaji, ali iste lekcije. Jer možda nismo još sve naučili i možemo još rasti.“

Ulaznice za „Raskružje“ mogu  se nabaviti po cijeni od 50 kuna u Opatiji na Ljetnoj pozornici (Zert bb), radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu i caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na www.mojekarte.hr.

Mjuzikl „Raskružje“  predstavlja vrhunski kulturni proizvod i pothvat na hrvatskoj glazbenoj i kazališnoj sceni i nadahnuto podsjeća publiku na zaboravljeno blago svjetske i hrvatske drevne kulturne baštine.

Foto: Igor Cepurkovski