Podijeli objavu

Prvo su predstavili novu, muško-žensku verziju videospota za pjesmu „Ljetna“, zatim i novi singl te video „Umolomni“ kao i ostvarenje suradnje s diskografskom kućom Universal Music Hrvatska, a tada je postalo i jasno kako uskoro slijedi i još glazbenih noviteta!

Mixed Up Mary sada publici predstavljaju i najavljivano debitantsko studijsko izdanje! Album je hrvatskoj publici dostupan na Deezeru i Google Playu.

Nesputanost i kreativnost su pomno odabrane riječi koje ponajbolje opisuju Mixed Up Mary, noir-pop peteročlanu skupinu čiju osnovicu čine muzičari i supružnici Ana i Konrad Lovrenčić. Svoje zajedničko glazbeno stvaralaštvo vrlo su brzo predstavili svojim prijateljima i kolegama, te su u najbližoj Konradovoj okolini – među članovima skupine Elemental, pronašli nekolicinu muzičara koji su povjerovali u tu priču i pristali biti dio nje; pridružuju im se klavijaturist Davor Zanoški i gitarist Erol Zejnilović, a nakon nekog vremena i bubnjar Silvio Bočić (Mangroove, Darko Rundek).

„Pitaju me ponekad kako sam se usudila nazvati album po nepostojećoj riječi. U šali odgovaram da ja kao lektorica odlučujem koja je riječ prihvatljiva, a koja nije. Nije neobično što sam smislila tu kovanicu. U mojoj su se obitelji stalno kovale nove riječi, to je naš način razmišljanja, nekakva zafrkancija koja teži jednom riječju što preciznije opisati pojam ili stanje. Riječima pristupam s poštovanjem. Volim lijepe riječi. Volim jake riječi. Ja sam zaljubljena u riječi. Mogla bih riječima pisati pjesme. Riječi svijet čine lijepim, čak i ružne riječi. Ja ih stalno prevrćem. Otud „umolomni“. To su oni na rubu pameti“ otkriva Ana inspiraciju za naslov albuma i najavnog singla.

Isječak iz videospota „Umolomni“

Na albumu gostuju i brojni drugi glazbenici; trubač Igor Pavlica, čelist Stanislav Kovačić i gitarist Jimmy Matešić. Ono što je svakako interesantno je činjenica kako su Ana i Konrad u snimanje albuma uključili i svoju 9-godišnju kćer Ledu, koja je otpjevala prateće vokale na pjesmi „Ti si jedno čudo“. „Kada smo sve (posvuda) snimili, miks smo odlučili povjeriti Srđanu Sekuloviću Skasniju i njegovom divnom, velikom, analognom SSL miks pultu. I tu je kraj priče o snimanju albuma“ završava Konrad priču o tehničkom dijelu nastanka albuma.

Za naslovnu pjesmu i najavni singl albuma nedavno predstavljen i prateći videospot, koji je dostupan na YouTube Vevo kanalu skupine. Video je nastao u prekrasnom ambijentu Dobra River Studija, u Protulipi, malenom naselju općine Generalski stol, u blizini Karlovca. Za snimanje je zaslužan Nevio Smajić, njihov dugogodišnji suradnik, koji je prema Aninim riječima ‘sve njihove nade pretočio u sliku’. Vodeće i jedine uloge u emotivnom videospotu igraju upravo glavni akteri Mixed Up Mary skupine, Ana i Konrad.