Michael Kiwanuka objavio novi studijski album

by stu 4, 2019Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

Engleski kantautor svojim pjesmama redovito istražuje kreativne mogućnosti različitih žanrova te ih spaja u cjelinu koja s njegovim autentičnim vokalom čini jedinstvenu sinergiju.

Nakon što je nizom odličnih singlova najavio novo studijsko izdanje, miljenik hrvatske publike napokon je objavio iščekivani album „KIWANUKA“. Hrvatska publika album može slušati u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu.

„Na prethodnom sam albumu stvaranje nove glazbe doživljavao kao oblik terapije, a na ovom sam izdanju bio usredotočen na to da se izrazim na način koji će mi omogućiti da budem siguran u sebe i istovrenemo slušatelje potaknem na razmišljanje. ‘KIWANUKA’ istražuje što je to što nas danas čini ljudima, istražuje našu prirodu.“, izjavio je glazbenik te dodao: „Često su me na početku karijere pitali koje će mi biti umjetničko ime, ali nikad nisam razmišljao o tome . ‘KIWANUKA’ je album koji predstavlja pravog mene, nemam nikakav alter ego.“

Publika je prije objave albuma „KIWANUKA“ imala priliku poslušati nekoliko pjesama koje su se na njemu našle, a među njima su „You Ain’t The Problem“ i „Hero“, koja, kako Kiwanuka otkriva, ima snažnu poruku: “Ovo je pjesma o tužnoj sudbini prekrasnih pojedinaca koji ovaj svijet napuštaju premladi, a govori i o ljudima koji su ugnjetavani, a koji vrlo često budu oni koji nam mogu najviše ponuditi.“

Pjesma je posvećena brojnim vođama i umjetnicima čiji su životi prekinuti upravo u njihovom najutjecajnijem razdoblju. Neki od njih su Martin Luther King, Malcolm X, John Lennon, Marvin Gaye, Tupac, Jimi Hendrix i Bob Marley.

Michael Kiwanuka svoje najnovije studijsko izdanje donosi tri godine nakon albuma „Love & Hate“, koji je dobio brojne pohvale te osvojio publiku i glazbene kritičare. Talentirani je kantautor u srpnju ove godine nastupio u Šibeniku, a trenutno se nalazi na velikoj svjetskoj turneji, koja uključuje nastupe u Frankfurtu, Beču i Milanu. Svi datumi turneje dostupni su na službenoj web stranici.