Michael Jackson danas bi slavio 61. rođendan

by kol 29, 2019Izdvojeno, Strana glazba, Vijesti

Michael Jackson rodio se 1958. godine. Rođen je u brojnoj glazbenoj obitelji, a svjetla pozornice su ga obasjala već s 11. godina, kada je nastupio s grupom The Jacksons 5.

Michael je ubrzo prerastao u pravu glazbenu zvijezdu, a njegov utjecaj na glazbenu industriju je neprocjenjiv. Kralj popa ostao je na samom vrhu glazbenih ljestvica i za vrijeme solo karijere, a njegov album ‘Thriller’ najprodavaniji je u povijesti.

Osim njega, solo studijski albumi koji su među najprodavanijim glazbenim materijalima na svijetu su: Dangerous, Off the Wall, Bad i History.

Koliko je bio značajan kao umjetnk govori i činjenica kako je Jackson jedan od par umjetnika koji je uvršten u Rock and Roll kuću slavnih dva puta. Ujedno, vlasnik je nekoliko Guinnessovih rekorda i 13 Grammya. Do sada je izdao čak 13 singlova koji su bili na prvom mjestu ljestvice Billboard Hot 10.

Iako su uz preminulog kralja popa vezane i razne kontroverze, pogotovo oko njegove smrti, neuništvi Michael Jackson i dalje je broj jedan u srcima mnogih obožavatelja. Podsjetimo, Michael Jackson umro je u svom domu u Los Angelesu 2009.godine, nakon što je uzeo preveliku dozu propofola koju nije smio imati kod sebe.