Podijeli objavu

Što reći o mladoj i talentiranoj Miji Negovetić? Zarobila je naša srca kada je s ogromnim emocijama otpjevala Lijepu našu. No to je tek početak. Mia je i pobjednica prve sezone ‘Zvjezdica’ glazbenom show-u u kojem sada sjedi u žiriju, gostovala je Mia i u Americi na NBC-u u show-u “Little Big Shots”. Na nedavno održanim Večerima dalmatinske šansone osvojila je dvije nagrade (drugu nagradu publike i debitanticu) za pjesmu ‘Mali dio neba’ koju je posvetila svom djedu. Pjesma je još osvojila i nagradu za najbolji aranžman koji je napravio Olja Dešić.

O svemu tome, kako se počela baviti pjevanjem, tko joj je uzor te koji su joj planovi za ovu godinu Mia je otkrila u razgovoru za naš portal:

Na Večerima dalmatinske šansone nastupila si s pjesmom ‘Mali dio neba’ koja je zaslužila tri Šansonjera, kako se osjećaš, kakvi su dojmovi?
Prezadovoljna sam, stvarno nisam očekivala ništa od toga što se dogodilo tu večer. Meni je bilo najbitnije da ja budem zadovoljna izvedbom i da se publici pjesma svidi, a sve tri nagrade su bilo jedno jako ugodno iznenađenje. Jako sam sretna što je i jedna od nagrada išla Olji Dešiću jer je on autor glazbe, teksta i ovog odličnog aranžmana.

Pjesmu si posvetila svom djedu koji je i živio tamo gdje se održava Šansona, vjerujemo da su samim tim i emocije bile jače?
Emocije su kod mene uvijek jake, ali tu večer je bila jedna posebna atmosfera, imala sam osjećaj kao da je taj trenutak bio sa mnom.

No ovo nisu jedine nagrade, pobjednica si prve sezone Zvjezdica, da bi sada sjedila u žiriju, je li teško osjenjivati i pronaći ono nešto u nekom od natjecatelja?
Jako mi je bilo teško reći što mislim prvih par kandidata, a nakon toga sam se opustila. Treba gledati kome se govori, mlađima ili starijima, puno toga utječe, ali iskrenost je najbitnija. Ono nešto nema svatko, ali kad vas prođu trnci dok netko pjeva, a da je pritom intonativno i ritmički točno, tada znate da je to “taj”.

Kako si se uopće počela baviti pjevanjem, tko je krivac?
Krivac sam ja. Od malena sam pjevala stalno i ljutila se na mamu kada bi ona pjevala bolje od mene. U petom razredu smo moji roditelji i ja objavili video na kojem pjevam u školskoj dvorani. Video je brzo dobio milijune pregleda na Youtube-u, a u međuvremenu sam na prijedlog profesorice Maje Bolić iz glazbenog otišla na dječji festival “Dječji mikrofon” i dobila prvu nagradu publike i žirija. Od tamo je nekako sve to započelo. Nakon toga su došla još tri natjecanja (uključujući Zvjezdice) gdje sam također pobijedila i nekako je bilo prirodno da nastavim s pjevanjem – kaže nam Mia.

Foto: Facebook

Mia nije osvojila samo nas, već i Ameriku. Naime nastupila je na NBC-u u show-u “Little Big Shots” Ellen DeGeneres i Stevea Harveyja koji je namijenjenom talentiranoj djeci, a Mia je tada otpjevala “Listen”.
Uh, mogla bi o tome pričati danima. Jedno posve novo iskustvo, sasvim nepoznato. Tek kada sam se vratila u Rijeku sam shvatila gdje sam bila i što se dogodilo. Drugi sam puta u Americi bila s drugim namjerama. Iskusila sam snimanja u njihovom studiju i djelomično upoznala svijet umjetnika i ljudi uključenih u rad sa pjevačima u Americi.

Vjerujemo da imaš neke uzore, iako možemo slobodno reci da si već sad i ti uzor nekome, no tko je tvoj?
Nemam nekog određenog pjevačkog uzora. Čudno je za reći, ali nekad se ugledam na svoju mlađu sestru. Jako je pametna za svoju dob i volim provoditi vrijeme s njom. Talent joj frca na sve strane – kaže nam Mia kroz smijeh. Osim Lane, ugledam se na sve pozitivne umjetnike ili od svakog naučim nešto pozitivno i pametno.

Pozornica je tvoja, vidimo da njom vladaš samouvjereno, no ima li netko s kim bi je voljela dijeliti, s kim bi htjela snimiti pjesmu?
Ariana Grande mi je najdraža pjevačica i nju stalno slušam. Kada bih imala priliku snimiti duet s njom bila bi jako jako sretna i uzbuđena jer je ona jedan od najboljih ako ne i trenutno najbolji ženski vokal na svijetu, po mom mišljenju.

Misliš li da si sa svojih 15 godina, postigla puno i smatraš li možda da će se to u budućnosti istrošiti ili možeš samo napredovati, jer mnoge velike zvijezde mogu ti samo pozavidjeti na tvom uspjehu?
Stvarno mi se svašta izdogađalo i mnogo toga sam prošla u tri godine pjevanja. Dok god ima emocije i pozitivne treme neće se istrošiti.

Kakav je osjećaj pjevati Lijepu našu? Nama koji smo te slušali natjerala si suze na oči i ogroman ponos?
Nikada riječima neću moći opisati taj osjećaj koji sam imala u trenutku kad sam počela pjevati himnu pred onoliko ljudi. Bilo je stvarno predivno.

Vjerujemo da su profesori u školi puni razumijevanja i kako je sa prijateljicama? Je li već sad ima zavidnih ili su baš kako i treba ponosni na uspjeh svoje prijateljice?
Kako koji, svatko radi na svoj način, ali imaju dovoljno razumijevanja za moje potrebe :). Društvo u razredu mi je super. Jako sam sretna kada vidim da su iskreno sretni zbog nekog uspjeha, to mi puno znači.

Mia je nastupala i u mjuziklu “Magic Musical” gdje je igrala ulogu Malog Diva.

Što Mia ima u planu za dalje?
5. listopada, na moj 16-ti rođendan imam koncert u Dubrovniku sa Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i Franom Živkovićem koji ima samo 14 godina, a već nastupa po cijelom svijetu pa i sa Tommy Emmanuelom svirajući gitaru. U planu je i daljni rad na pjesmama, hrvatskim i engleskim.

Talentirana Mia pred kojom stoji duga i blistava karijera na kraju ovog razgovora našim čitateljima je poručila:
Ne odustajte od svojih snova. Budite svoji, skromni i prizemni gdje god se u životu našli.

Miu možete pratiti na njenim profilima na Facebooku i Instagramu.