Mia Dimšić uoči Eurosonga: ‘Od sebe očekujem mirnoću. Ako i ne bude finala, bit će ok’

by tra 25, 2022Domaća glazba, Izdvojeno, Vijesti

‘Još nisam svjesna da sljedeći tjedan idemo, brzo je proletjelo sve. Uzbuđena sam, ali rekla sam sebi moraš se opustiti i uživati u tom trenutku, koji je jednom u životu’, izjavila je Mia Dimšić uoči puta na Eurosong, na koji odlazi već krajem ovog tjedna. Hrvatska predstavnica prije odlaska u Torino, gostovala je u ‘Dalibor Petko Showu’, u kojem je predstavila i dio ekipe.

‘Nastup će biti drugačiji od onog na Doru i pratit će tekst pjesme, a sa mnom će na pozornici biti i plesači’, otkrila je Mia u društvu koreografa Igora Barberića, koji će biti zadužen za pokret na sceni. Dvojac iz Elfsa, Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica Miji su namijenili kreaciju u boji kakva još nije viđena na Eurosongu. ‘Analizirao sam sve nastupe u proteklih 15 godina, i ovakve boje nije bilo’, rekao je Ivan, najavivši kako Mia ovog puta neće biti u crnom, već potpuno suprotno i razigrano. Pjevačicu su tijekom emisije iznenadili i autori s kojima je napisala pjesmu ‘Guilty Pleasure’, Damir Bačić i Ante Gelo, ali i njezine prijateljice, Domenica i Andrea Andrassy. Domenica je podijelila priču kako su na svadbi Petra Graše i Hane Huljić svi stali i gledali Mijin nastup, a Domenica je hodala od stola do stola, kako bi bila sigurna da je čitavi pir glasao za Miju. Društvo je u studiju zaigralo i zanimljivu igru u kojoj su morali mrmljati popularne eurovizijske pjesme, a kad su Domenica i Andrea počele pjevušiti ‘Guilty Pleasure’, Mia se našalila: ‘Znam koja je to pjesma. Willow, Taylor Swift’, a to je nasmijalo sve prisutne.

S forumima i komentarima Mia se nije opterećivala. ‘Pratila sam samo stvari koje su relevantne za moj nastup, koje bi ga eventualno mogle unaprijediti’, rekla je, te nastavila o svojim očekivanjima. ‘Od sebe očekujem mir. Da ja budem centrirana, jer je unutarnji mir najbitniji. U Torinu želim biti presretna i širiti dobru energiju. Svijet ne bi trebao stati s Eurosongom, već on treba biti samo jedna stanica za dalje. Svaki bi izvođač barem jednom trebao to iskusiti. Naravno da bih htjela ući u finale, ali ako i ne bude finala, bit će ok. Smatram da bih bila gubitnik da na taj način razmišljam i da je to jedino mjerilo mog uspjeha. Onda sam već sad izgubila i mogu otići kući i prije nego što sam otišla. Život uvijek posloži stvari drugačije. Na Dori sam sebi rekla neću se opterećivati. Potrudila sam se, mjesecima smo na tome radili, ali rekla sam kako god da bude, bit će ok. Tek tad je bio dobar rezultat’, rekla je Mia, koja je nakon eurovizijske mini turneje porasla na kladionicama. Da je Mia ostavila dobar dojam potvrdili su i predstavnici Češke, Njemačke, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, koji su se javili u emisiju, ali i Konstrakta s kojom s Mia zbližila u Izraelu. ‘To je jedna jako lijepo odgojena djevojčica. Tako divno biće. Zvučim sad kao neka tetka, ali jednostavno je lijepo biti s njom u društvu’, izjavila je srpska predstavnica.

Na vrhu kladionica i dalje su Ukrajina i Italija, koja je i Mijin favorit. ‘Mislim da ove godine ima najviše tih power balada. Uz Italiju, moji su favoriti Švedska, Poljska i Nizozemska’, kaže Mia, koja će u Torinu nastupati u prvoj polufinalnoj večeri, 10. svibnja.