Metallica uz novi singl najavili posebno iskustvo za fanove

by ožu 2, 2023Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

Uz „If Darkness Had A Son“, treći po redu singl s albuma „72 Seasons“, grupa Metallica najavila je globalni kino-event u sklopu kojega će fanovi premijerno moći poslušati nadolazeće izdanje u sklopu čega će biti otkriveni i svi pripadajući glazbeni spotovi te ekskluzivno obraćenje benda. Nezaboravna večer uz „LISTENING PARTY“ koji će se održati u niz kino dvorana diljem svijeta najavljena je za 13. travnja, a najnoviji singl može se slušati na svim glazbenim platformama.

Globalnu premijeru albuma „72 Seasons“ grupa Metallica donosi u suradnji s organizacijom Trafalgar s kojom su udružili snage i 2019. godine kako bi kreirali dokumentarno glazbeni kino spektakl „Metallica and San Francisco Symphony:S&M²“.

„72 Seasons“, 12. po redu studijsko izdanje metal velikana, stiže 14. travnja ove godine, donosi 12 pjesama sveukupnog trajanja više od 77 minuta zbog čega je opisan kao cjelovečernja zbirka novog materijala koji stiže nakon izdanja „Hardwired…To Self-Destruct“ iz 2016. godine. Producirao ga je Greg Fidelman, zajedno s Hetfieldom i Ulrichom, a uz CD, LP i digitalno izdanje bit će dostupan i u posebnoj seriji na crnom vinilu te ograničenim kolekcionarskim varijantama. Detaljnije informacije i prednarudžbe dostupne su OVDJE.

Metallica će album koncertno promovirati na velikoj svjetskoj turneji naziva „M72“! Turneja će obuhvatiti velik dio 2023. i 2024. godine, a kao velika zanimljivost ističe to će u svakom najavljenom gradu svirati dvije večeri za redom. Također su najavljene različite predgrupe, dizajn pozornice zamišljen je da slavni „Metallica Snake Pit“ bude u samo središtu zbivanja, a posebnost je i što planiraju kreirati drugačije setliste za svaki grad. Europskih datuma (zasad) nema puno na radaru, a cijeli raspored (zajedno s informacijama o ulaznicama*) dostupan je na službenim stranicamaDio prihoda od svake prodane ulaznice ići će zakladi benda All Within My Hands.