Podijeli objavu

Energičnim koncertom ovoga petka u Johannu Francku predstavio nam se bend Meritas koji se iskazao u pravom klupskom izdanju u prostoru koji neodoljivo podsjeća na profinjene klubove, a pomalo i na mali teatar.

Meritas je bend koji se odlično nosi u svakom prostoru, a predvođen Anitom i Meri, ukazao je dobrodošlicu publici pjesmom ‘Dok čekamo dan’ kojom su započeli vožnju svojim repertoarom te večeri, uz sjajne glazbenike koji su ih pratili.

Ovo kao da je bio koncert i za njih, ne samo za publiku, a to je često teško postići – da uživa i publika i glazbenik. Ponešto prilagođena playlista i brže izmjene, vodile su koncert u Johannu vješto u napetosti do kraja uz raspoložene poklonike na plesnom podiju.

Meritas nastavlja slaviti svojih 20 godina na kojima su prije svega zahvalni, a želja je koncertima po Hrvatskoj ispuniti mjesece pred njima, dok upravo predstavljaju i svoje live izdanje.

Energija i uigranost, emotivne vokalne izvedbe Anite i Meri, svake u svojim pjesmama, mogu se čuti i na njihovom novom izdanju ‘Meritas20 live’ koji je danas objavljen, godinu dana nakon istoimenog koncerta u Tvornici kulture.

Pjesme koje su u live ruhu natopljene dodatnim disanjem publike koja ih prati u stopu, Meri i Aniti predstavljaju najveće priznanje – trajanje nakon 20 godina, istinsko uživanje u radu s glazbenicima i poštovanje prema svojoj publici kojoj daju najbolje od sebe, promišljeno i trajno.

Izvrsnu glazbenu produkciju izdanja potpisuje Ivan Božanić, a za likovno oblikovanje zaslužan je Vjekoslav Crnojevac. Glazbenici na koncertu u Tvornici bili su Ivan Božanić na električnoj gitari, Zdeslav Klarić na klavijaturama, Mladen Munivrana na bas gitari, Matko Petrić na udaraljkama, te Tin Ostreš na bubnjevima.

Izvedba Anite Valo s Jelenom Radan na pjesmi ‘Pres de la flamme’ predstavlja raritet jer je samo na ovom koncertu izvedena dvojezično, a pridružio im se i Miroslav Navračić na harmonici. Njihov dugogodišnji producent Dejan Orešković također se pojavio kao gost na ovom izdanju Menarta.

‘Live izdanja zapisi su jednog trenutka, energije koja se dogodila na pozornici između glazbenika i publike koja nas je pratila tu večer. S ponosom predstavljamo ovaj album koji zapravo tek s vremenskim odmakom dobiva svoje pravo mjesto i značenje koje mu, vjerujemo, pripada.’ izjavile su Anita i Meri za album Meritas20 live.