Meritas ima novi, uistinu sjajan singl “Radi nas”, pjesma koja ne pušta

by stu 8, 2019Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Nakon ljeta ispunjenog koncertnim nastupima, u kojem su obišle Opuzen, Makarsku, Krapinske toplice, Zagreb, Petrinju, Šibenik, Čitluk, Knin i Vis, a koncertnu turneju zaokružile na varaždinskom Špancirfestu, Meritas jesen obilježava novom pjesmom, „Radi nas“.

„Svi koji se bave umjetnošću znaju da nije lako čupati iznova iz vrela kreacije. Kada izlazi nova pjesma, i puštate je suradnicima te prijateljima prilikom priprema, uvijek s nestrpljenjem iščekujete reakcije. Oni najbliži su većinom vrlo iskreni i zato su nas oduševili komentari, posebno da ih ova pjesma, poput sna, uvodi u neko posebno stanje, i da ih ne pušta danima. Vrijeme je da pjesmu predstavimo javno i nadamo se da će tako djelovati na sve one koji je čuju.“ – komentiraju Anita i Meri.

https://www.youtube.com/watch?v=J2cBdOyxh3E&feature=youtu.be

„Radi nas“ je pjesma koja vodi do mjesta na kojem se spajaju, kao na nekoj glazbenoj karti, i francuski melos i dramatika tanga i zvučnost nekih starih napjeva. Uz to, nosi neku sasvim posebnu atmosferu, koja obavija slušatelja poput šala i kao da je stvorena za ove jesensko-zimske dane pred nama.

Ritmička pulsiranja kroz pjesmu isprepleće se pjevačkim dionicama u kojima je Meri ovaj put vodila priču, glasom koji podebljava snovitu atmosferu pjesme, uz Anitinu izražajnu podršku u dubinama.

Iza pjesme „Radi nas“ stoji već uigrani tim koji Meritas ima iza sebe. Tako je autorica teksta Ines Prajo, producenti Jura Ferina i Pavle Miholjević, a aranžman pjesme potpisuju Anita, Jura i Pavle.

Nakon niza ljetnih koncerata, Meritas nastavlja koncertno prilaziti svojoj publici, ovaj put na nekim od adventskih pozornica, o čemu više uskoro, a do tada, uživajte uz njihovu novu pjesmu „Radi nas“.