Menart slavi 20. godina rada u Hrvatskoj!

by ruj 5, 2017Domaća glazba, Strana glazba, Vijesti

Točno prije 20 godina, osnovana je izdavačka kuća Menart! Ove godine okruglih 20 godina rada u Hrvatskoj, za početak ćemo proslaviti nizom zanimljivih izdanja. Već ovoga petka, 8.rujna izalazi Best of Meritas (Meritas20), koji će uključivati 18 najboljih pjesama koje su Meri i Anita odabrale za svoje fanove. U listopadu izlazi remasterirano izdanje prvog albuma Tram 11 koji će ovog puta imati i svoje vinilno izdanje, a sadržavat će i dosad neobjavljeni materijal, što ga zaista čini posebnim.

„Gotovo da smo jučer pokretali Menart u Hrvatskoj, a zapravo je prošlo 20 godina – 20 prekrasnih godina u kojima je Menart iz diskografske kuće prerastao u snažnu kompaniju, koja je početni rad iskoristila kao lansirnu rampu za razvoj i preusmjeravanje na raznovrsne djelatnosti. Zastupništvo tadašnjeg majora BMG 1997. godine, pretvorilo se u idealan početak rada nove kompanije u Hrvatskoj. Ubrzo smo počeli izdavati fonograme vlastitih domaćih izvođača, te smo zajedno prevladali sve diskografske izazove u tih uzbudljivih 20 godina. Danas mogu reći da smo dočekali  period novog uzleta diskografske branše na krilima streaminga. Menart je danas puno više od diskografije, a svaka nova godina je neki novi početak.“  – rekao je Branko Komljenović, direktor Menarta, tvrtke koja se u dva desetljeća razvila u jednu od najznačajnijih diskografskih kompanija u regiji.

Uz bogat domaći katalog koji još uvijek širimo, Menart uspješno zastupa i jednu od vodećih diskografskih kuća u svijetu – Sony Music Entertainment za Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, BiH, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Albaniju. Do kraja godine nam dolaze i novi albumi Dubioze kolektiva, Sassje, Boe (Live in Tvornica) koji će izaći na Blu-rayu i kao takav postati prvi koncert ikad izdan u Hrvatskoj u tom formatu. Naravno, neće izostati ni sjajni albumi naših licencnih partnera, odnosno filmskih i glazbenih naslova.

No da je Menart daleko više od same diskografije, pokazalo se kroz godine koje su uslijedile nakon osnivanja. Veseli i zavodljivi svijet igračaka također je došao u fokus kompanije i uskoro postaje jedan od najpropulzivnijih segmenata.

2014. Menart započinje suradnju s vodećim major kompanijama filmske industrije (Disney, Warner Brothers, Fox, Universal, Sony Pictures) kao licencni partner i distributer za home entertainmet izdanja. Menart je u lipnju prihvatio i maloprodajni izazov te je u zagrebačkom Avenue Mallu otvorena i Menart multimedijalna knjižara koja svojim kupcima nudi velik broj domaćih i stranih knjiga, stripova, filmova, glazbe, igračaka, uredskog pribora, papirnice i darovnog programa…

„Zadovoljni smo rezultatima prodaje u ova prva tri intenzivna mjeseca koliko radimo. Veseli nas i broj kupaca kojih je iz dana u dan sve više. To nam je dodatni poticaj da i dalje kontinuirano radimo na ponudi koja će zadovoljiti njihove potrebe.“ – rekao je Emil Kolanović, direktor Menart multimedijalne knjižare.

No to naravno nije sve, slavlje ćemo nastaviti do kraja godine, uskoro više!

Hvala svima na divnoj suradnji tijekom 20 godina! Vjerujemo da nas čeka još puno zanimljivih projekata na kojima ćemo zajednički raditi – poručuju iz Menarta.