Međunarodna nagrada u rukama Tomislava Bralića i klape Intrade

by stu 7, 2017Domaća glazba, Vijesti

Ususret zagrebačkom koncertu kojeg će održati 8. prosinca u Ciboni, Tomislavu Braliću i klapi Intarde će biti uručena prestižna međunarodna turistička nagrada “POVELJA F.E.S.T. 2017.”

Radi se o nagradi za koju je Izvršni direktorij manifestacije i središnji Odbor F.E.S.T. (Europska federacija turističkih novinara), sa sjedištem u Rimu, odabrao Tomislava Bralića i klapu Intrade kao ovogodišnje dobitnike.

– Povelju koju dobivamo od međunarodnih novinara za promiđbu hrvatskog turizma dolazi kao dokaz da sve što smo radili su znali prepoznati oni čimbenici koji poznaju istinsku vrijednost raliteta klapskog poja. Nastupajući po svim paralelama i meridijanima u kojem obitavaju naši ljudi, ostavljali smo trag zavičaja u kojem stoji u punom sjaju i bogatstvu sva materjalna i duhovna kultura hrvatskog žilja. Nastavljamo dalje sa još vecim entuzijazmom! – kazao je Davor Petrović, umjetnički voditelj klape Intrade.

Nagrada će biti dodijeljena na manifestaciji 24. Međunarodnoj smotri turizma, filma i krajobraza ‘Interstas’ koja će se održati 10.11.u Solinu uz potporu svjetskih i europskih federacija turističkog novinarstva, filma, krajobraza, Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, pod pokroviteljstvom Splitsko – dalmatinske županije, grada Solina i visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović.

Ovom nagradom Tomislav i klapa će ući u međunarodni Klub zaslužnih za razvoj turizma.

Klapa je u svojoj dugogodišnjoj karijeri nastupila po cijelom svijetu, uz uspješne turneje po SAD-u, Kanadi, rasprodanoj australskoj turneji nastupili su u brojim europskim gradovima i sjajno predstavili glazbu našeg podneblja gdje god su zapjevali.

Nakon Solina klapa će održati koncerte 19.11. u Beču, 02.12. u Koprivnici, 08.12. u Zagrebu, 14.12. u Rijeci, 15.12. u Slovenskim Konjicama, 25.12. i 31.12. u Zadru.

Foto: Igor CC Kelčec