Matija svira Arsena u subotu na Proljeću u Zaboku!

by lip 11, 2022Domaća glazba, Izdvojeno, Koncerti, Vijesti

Matija Dedić u subotu, 11. lipnja u sklopu Proljeća u Zaboku izvodi album “Matija svira Arsena”. Ulaznice za ovaj spektakl po pretprodajnoj cijeni od 75 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio, dok će na ulazu koštati 90 kuna. Broj ulaznica je ograničen. Vrata ljetne pozornice otvaraju se u 20h, početak koncerta očekuje se oko 21 sat.

Jako se veselim nastupu u Zaboku, pogotovo što ću prvi put nastupiti na ljetnoj pozornici u Polanoviću. Drago mi je da su se koncerti vratili i da ponovno možemo nastupati kao prije. Dat ću sve od sebe da zabočkoj publici predstavim očevu glazbu i siguran sam da će to biti na obostrano zadovoljstvo pa pozivam sve da dođu na koncert u subotu, izjavio je Matija Dedić.

Prije nešto više od šest godina Matija Dedić osvojio je šest Porina s albumom “Matija svira Arsena”. Glazbeni kritičar Zlatko Gall honorirao je obojicu: “Takvu je posvetu ćaći mogao napraviti samo sin. Ne samo zbog emocija koje su utkane u svaku odsviranu notu ovog intimističkog klavirskog zapisa već i zbog istog genskog materijala. Ili, najjednostavnije rečeno, talenta koji su podijelili Dedići senior i junior.”

Da, ima nešto posebno u tome kad je povezanost veća od same glazbe, kada o nekome znate više od onoga što se da iščitati iz stihova ili notnog zapisa. Matija je odabrao 12 pjesama svog oca i stvorio antologijski album “Matija svira Arsena” koji nakon sedam godina još uvijek nije izgubio na svježini.

Proljeće u Zaboku! Kaj je sad pak to?

Proljeće u Zaboku novi je projekt, odnosno niz kulturnih i drugih manifestacija koje se događaju na raznim lokacijama tog lijepog grada. On će ovo proljeće živjeti punim plućima: koncerti, književne i filmske večeri, izložbe, vođene pivske ture, radionice, biciklijada – za svakoga ponešto. Bit će to prilika za druženje, uživanje, širenje vidika i upoznavanje novih ljudi.

Zapratite PUZ na FB:  i IG.

Proljeće u Zaboku organiziraju Hangtime Agency, Grad Zabok, Krčma Polanović, Pivovara Nova Runda, Udruga GOKUL, Ministarstvo kulture i Hrvatska glazbena unija.

Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. 

Facebook event