Podijeli objavu

Početak godine nije mogao bolje startati za mladog istarskog glazbenika Matea Pilata.

Ovaj talentirani glazbenik je osvojio nagradu „Moj prvi Music Pub“ za najboljeg mladog pjevača u 2018. godini. Nagradu mu je dodijelio novinar i urednik Zlatko Turkalj – Turki u svojoj emisiji Music Pub koja se emitira na HR2 program još od 1992. godine.

Mateo nije mogao sakriti oduševljenje pa je kratko i komentirao: „Beskrajno sam sretan i velika, velika mi je čast dobiti ovu nagradu. Music Pub je jedna od onih radijskih emisija koje slušam kad god mogu, pa mi još više godi to priznanje. Nama koji smo na početku karijere svaka pohvala, a kamo li nagrada je mali let u nebo, zato sam zbilja sretan. Ovo je ujedno i prekrasan motiv meni i mojoj autorskoj ekipi da ustrajemo u ovome što radimo.“

A jedna od njegovih dviju autorica, Ines Prajo, dodala je: ”Matea smo upoznali još kao desetogodišnjeg talentiranog i raspjevanog dječaćica i već tada je u glasu imao neku posebnu toplinu i emociju zbog koje je, uz Antonelu Doko i još par tadašnjih talentiranih klinaca postao dio naše glazbene “obitelji.” Iznimno me raduje ova nagrada, Mateo ju svakako zaslužuje svojim talentom, radom i prekrasnom osobnošću. S druge strane mi učvršćuje vjeru da svi ti nadareni mladi izvođači uistinu imaju priliku dobiti zasluženu pozornost i mjesto na našoj sceni. Music pub je emisija koja im u tom uvelike pomaže, a to je velika stvar.”

Mateo je krajem prošle godine predstavio svoj posljednji singl „Prije kiše“ koji se u vrlo kratkom vremenu našao na top-listi najemitiranijih pjesama HR top 40. Dosad je osvojio publiku sa svojim pop baladama, a sa svakim novim singlom širi se sve veći broj obožavatelja koji su istinski ljubitelji pop zvuka i vlasnika ovog predivnog i specifičnog vokala.

Za sve je to djelomično zaslužan i njegov provjereni autorski tim – Ines Prajo i Arijana Kunštek s kojima će zasigurno osvojiti još puno nagrada, a na nama je da s nestrpljenjem iščekujemo svaki novi singl.

Čestitamo Mateu na zasluženoj nagradi i želimo mu još puno uspjeha u daljnjoj glazbenoj karijeri!