Podijeli objavu
Foto: Izvan fokusa

I ovaj tjedan kroz emisiju PopRock.hr „prošetali“ su naši glazbenici predstavljajući nove singlove i albume. Pavel, Mark Mrakovčić, Massimo, Nik Oroši i Vinko Ćemeraš bili su gosti u studiju PopRock.hr-a i popričali su s Erminom Preljevićem o najnovijim događanjima iz njihovih glazbenih života.

Prvi na redu je Aljoša Šerić iz grupe Pavel koja je nedavno plasirala novi singl Bijela jedra koji već kotira visoko na top ljestvicama po Hrvatskoj. „Jedno od ljepših sjećanja iz djetinjstva mi je bila serija Jedrima oko svijeta. Kao klinca me to jako opuštalo. I kad sam učio za pravosudni ispit, jedinih pola sata za pauzu mi je bilo kad sam gledao te serije, Arsen Dedić je napisao prekrasnu muziku za te dokumentarce. Zapravo sam htio napisati pjesmu o jedrenju i bježanju“, opisao je svoj novi hit Aljoša. Na pitanje o stanju proteklih par mjeseci, obzirom na to da je nedavno dao otkaz kao pravnik, Aljoša Šerić kaže: „Dao sam otkaz u drugom mjesecu, odlučio sam se posvetiti potpuno glazbi. I tako otvorio Aljoša obrt u drugom mjesecu, pa počela korona, pa potres i eto. Inače sam dosta baksuzan. Kad god dođem s bendom negdje, oni dobiju super sobe s lijepim pogledom, a ja redovito šaljem fotografije s pogledom na klime“.

Mark Mrakovčić, glazbeni producent domaćih autora, pričao je o svom albumu prvijencu Breeding Black Sheep. „Drago mi je da sam to napokon napravio. Odabrao sam 4 nove i 4 starije stvari, koje pašu zajedno tematski i zvukom. Ima jedna pjesma stara otprilike 10 godina“, rekao je Mark. Na pitanje koje produkcije su mu posebno drage, Mark kaže: „Posebno su mi drage bile prve produkcije, dok sam tek počeo, u garaži sam radio. Super mi je svaki put kad čujem neku produkciju iz tog vremena“.

Massimo nam također stiže u PopRock.hr ovaj tjedan. Prije nekoliko dana objavio je novi singl autora Ivana Dečaka pod nazivom Mali krug velikih ljudi. „Ako si dobra osoba, ako nisi nadmen i ne gledaš s visoka, mišljenja sam da će ti se događati neke sreće. Jer stvarno je činjenično stanje da ja svako malo izbacujem neke vrlo dobre pjesme. To se ne dogodi uvijek, ali na svakom albumu se dogodi jedna koja potegne. Na prošlom albumu to je bila pjesma Nama se nikud ne žuri, moje gostovanje kod Vatre. A sada je Ivan, evo to vam se zove sreća, nesebično došao meni i rekao – Max, mislim da imam super pjesmu za tebe“, opisao je Massimo kako je došlo do suradnje i pjesme koja se publici već uvukla pod kožu. „Zahvalan sam i Gonzu, zapravo sve vezano za ovu pjesmu je jako dobro. Igor Geržina je po meni jedan od najboljih saksofonista na svijetu. Kada god radim neki veći koncert, on je uvijek tu, jer ja volim da mi netko oduzme spot light, kada netko drugi uzme fokus publike. Ljudi na koncertu uvijek polude kad on svira“; nastavlja Massimo i dodaje: „Zadovoljan sam u posljednje vrijeme sa svakim albumom koji sam napravio. Moraš stati iza onoga što radiš. Stao sam iza albuma Sada, a taj album smatram prijelaznom točkom do ovog zvuka na kojem sam sada. Hoću raditi nešto drugačije, hoću mijenjati zvuk. Ako si to sada ne mogu dozvoliti, nakon toliko godina karijere, a kada ću?“

Nik Oroši inače jedan od najpoznatijih barista u zemlji, koji je veliki zaljubljenik u glazbu, objavio je svoj drugi album po redu, pod nazivom Introspective. „Drugi album je izašao prije dva tjedna, istraživao sam sebe, prošlost i budućnost i tako je nastao album. Prvo krećemo s instrumentalima i ambijentalnom glazbom, onda dođemo u nekakav pop, pa sam istraživao kakva je elektronika s pravim bubnjarom. Ja sam zbrčkan, htio sam nešto, pa sam mijenjao sto studija u sto zemalja, da bi se vratio na kraju u Zagreb i završio oba albuma 100 metara od kuće. Ovaj drugi album je, u odnosu na prvi, ipak malo ozbiljniji“, ispričao je Nik Oroši.

Do kraja tjedna čeka nas još i mladi Vinko Ćemeraš. Nakon prvog uspješnog singla, obrade Pelin i med, pjesme koju je otpjevao svojevremeno legendarni Dino Dvornik, a napisao Srđan Sekulović – Skansi, te s kojom je Vinko ušao u finale nagrade Cesarice (pobjednik ožujka); objavio je i svoj prvi autorski singl. „Gitarist benda Talvi Tuuli napisao je tekst za pjesmu Samo da ti si tu i već na prvo čitanje me dobio. S prvim akordom sam dobio ono za što sam mislio da je trebalo. Nakon toga sam to pokazao Skansiju, na što je on odvalio. Na kraju sam prezadovoljan, jer je to autorski rad i bendovska pjesma. A spot je radila jedna jedina Mare Milin“, ispričao je Vinko.
Foto: Izvan fokusa

Dobitnici Porina, najzvučnija i najpoznatija imena pop, rock, zabavne i etno glazbe, ali i nova i mlada imena glazbene scene koja se tek „probijaju“, sve su to stalni gosti ove glazbene emisije koju od ponedjeljka do petka vode Tamara Loos i Ermin Preljević.

Ne propustite PopRock.hr već večeras od 19:30 – HTV2!