Mark Knight, Sigma i Vanillazi obilježili najpopularniji vikend na Bolu

by kol 8, 2019Strana glazba, Vijesti

Prije samo nekoliko dana Bol je dobio još jedno veliko priznanje. Globalna turistička stranica Big 7 Travel proglasila je Zlatni rat najljepšom plažom na svijetu.

Specifični oblik roga, tirkizno more i stara borova šuma, čine ju jedinstvenom i ne čudi zato da je pretekla puno razvikanije svjetske destinacije. A ovog ljeta zlatnim sjajem sjaji još jedan simbol ovog bračkog grada. 585 Club, koji je uređen prema svim svjetskim standardima i koji se svojom vizurom u potpunosti uklopio u nevjerojatnu prirodu koja ga okružuje, ovogodišnjim je programom vratio noćnu scenu na otok, postao je odredištem vrhunskih provoda te ozbiljnim konkurentom ostalim hrvatskim ljetnim party destinacijama. Da Bol ovih dana itekako živi punim plućima, potvrdio je i nedavno održani festival Golden Horn.

Tisuće rasplesanih posjetitelja, zarazna energija i vrhunska glazba riječi su kojima se može najbolje može opisati festival Golden Horn, održan u vikendu Bolske Fjere, najpopularnijeg i najiščekivanijeg vikenda u godini. Festival je otvorio Mark Knight, britanski DJ i producent koji je i pred bolskom je publikom potvrdio zašto je jedan od najvećih na svijetu. Petak je obilježio nastup Sigme, još jednog poznatog britanskog imena, a prepuni klub plesao je do jutra uz njihove brojne hitove. Domaće broje branio je duo Vanillaz, a publika je imala priliku čuti i njihov najnoviji hit Ederlezi, pjesmu koja je izazvala nevjerojatne reakcije publike, koja se već sad vrti na radio stanicama diljem svijeta i koju su u svoje službene setove uvrstili i DJ-i poput Dimitrija Vegasa & Likea Mikea,  Krydera, Olivera Heldensa i Don Diabla. Na festivalu su nastupili Tom Bug, DJ DaDoo i DJ Prince, domaća imena koja će se moći čuti i idućih dana u klubu. ne samo vratio Bol na mapu najvažnijih glazbenih ljetnih destinacija već i nakon dugo godina.

Foto: Nika Goge

Ništa manje uzbudljivo neće biti ni sljedećeg tjedna jer na Bol stižu nova tri zvjezdana imena. U sklopu programa Revolt – Join The Resistance, 14. kolovoza će nastupiti Stewe Lawler. Riječ je o umjetniku koji je više od dvadeset godina na vrhu svoje igre, koji pomiče granice onoga što DJ može učiniti – i tehnički i kreativno, kao umjetnik i kao uspješan poslovni label. Njegova su izdanja potpisale neke od najpoznatijih svjetskih etiketa, a remiksirao je umjetnike poput Jamelije, Dido i Justina Timberlakea. Devet je godina imao rezidenciju u klubu Space na Ibizi, gdje je zaradio nadimak “The King Of The Space”, a Steveova nevjerojatna karijera nedavno je postala predmetom novog dokumentarca plesne glazbe “The Art Of The DJ”.

Samo dan poslije stiže i dvojac Jan Kincl i Reggis Kate. Program pod nazivom Beats ‘N’ Instruments, na rasporedu je svakog četvrtka, a riječ je o kombinaciji house glazbe s instrumentima uživo. Jan je tehno i house DJ i producent iz Zagreba dok je Regis Kattie vrsni jazz klavijaturist. Zajedno tvore house-jazz duo, a svojim nastupima uživo probili su se na sam vrh te predstavljaju jedno od najistaknutijih i najzanimljivijih imena na hrvatskoj elektroničkoj glazbenoj sceni.

Foto: Nika Goge

U još jedan ljetni vikend uvest će nas Club MTV program koji na Bol dovodi velikog Sigalu. Ovaj britanski producent i DJ, pravog imena Bruce Fielder, nastupit će 16. kolovoza, a iako je karijeru započeo nedavno, već se može pohvaliti s čak šest platinastih singlova, osam zlatnih te s osam milijuna prodanih primjeraka diljem svijeta. Više od 800 milijuna pregleda na Spotifyju, 130 tjedana za redom na UK glazbenoj ljestvici te proglašen najvrćenijim UK glazbenikom na komercijalnim stanicama – nastup ovog glazbenika pravi je recept za nezaboravne ljetne noći.