Podijeli objavu

Početak kolovoza na Tvrđavi sv. Mihovila nije mogao zvučati bolje, potvrditi će svatko tko je sinoć odslušao koncert karizmatičnog Maria Biondija. Tri su duge godine prošle od njegovog posljednjeg nastupa u Hrvatskoj, no sudeći po toplom dočeku šibenske publike čekanje se višestruko isplatilo.

Od izlaska na pozornicu do posljednje otpjevane i odsvirane note na tvrđavi je vladala plesna atmosfera. Biondijeva jednostavnost i neposrednost osvojila je publiku. Za vrijeme koncerta do izražaja je došao i zabavljački talent talijanskog šarmera, kroz neprestane interakcije s publikom. Komunicirao je s njom na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku, no naposljetku je glazbom rekao sve.

Posebno dirljiv trenutak bila je posveta pjesme Handful Of Soul nedavno preminulom bardu dalmatinske glazbe Oliveru Dragojeviću, uz što je izrazio duboko žaljenje zbog gubitka velikog umjetnika.

Kombinaciju dobro poznatih hitova i pjesama s aktualnog albuma Brasil, izdanog u ožujku ove godine publika pozdravila s oduševljenjem, posebice jer su pjesme s aktualnog albuma prožete zvukom bossa nove i ritmovima kao stvorenima za ljetnu večer na Tvrđavi. Redale su se tako Shine On, Upside Down, Love Is A Temple, On The Moon, Rio de Janeiro – sve do izvedbe njegovog najpoznatijeg hita This Is What You Are, koja je publiku digla na noge.

Za sam kraj koncerta Biondi je sačuvao Devotion i What Have You Done To Me kojom je pozdravio oduševljenu šibensku publiku.

Nakon koncerta dobre vibracije preselile su se pod tribine, gdje je Alex Barck Jazzanova DJ setom zadržao publiku budnom publiku do kasnih noćnih sati, kombinacijom jazza i suvremene elektronske glazbe uz koju nije bilo moguće ne zaplesati.

Ljeto je na svom vrhuncu, kao i koncertna sezona na Tvrđavi sv. Mihovila čija će pozornica kroz kolovoz dočekati nastupe Krudera & Dorfmeistera, Róisín Murphy, Inner Circle, Darka Rundeka, Jessie Ware… Vrhunski izvođači, jedinstvena lokacija i neopisiva atmosfera – prilike su to koje se ne propuštaju!