Marin Jurić-Čivro predstavlja novi singl – “Vjetar”

by pro 8, 2017Domaća glazba, Festivali, Izdvojeno, Vijesti

Marin Jurić-Čivro, talentirani mladi glazbenik iz Virovitice, predstavlja novi singl – autorsku pjesmu “Vjetar”, s kojom će u siječnju 2018. godine sudjelovati na 65. Zagrebačkom festivalu! Uz Marina, pjesmu autorski potpisuje i Tomislav Užarević, dok je za produkciju zaslužan Marko Matijević-Sekul.

Pjesma od ranije plovi radijskim valovima, a od ovog petka, 8. prosinca, dostupna je i u digitalnom obliku, putem Deezera i Google Playa.

„Pjesma Vjetar nastala je u suradnji s Tomislavom Užarevićem. Imali smo malene fragmente iz kojih je kroz par dana rada uz naše ljubimce, dobro dedino vino, slavonski kraj i Tomin grah, nastala jedna iskrena pjesma – priča o jednoj nesretnoj ljubavi.“ navodi Marin te nadodaje „Oboje smo jako zadovoljni ostvarenom vizijom, u studiju kod Marka Matijevića Sekula. Jedva je čekamo predstaviti i nastupiti s njom na velikom 65. Zagrebačkom festivalu!“

Foto: Iva_Dizzy

Za Marina Jurića-Čivru i Tomislava Užarevića ovo je prva zajednička autorska suradnja, koja dolazi kao logičan slijed s obzirom na nastalo prijateljstvo kroz razna glazbena druženja. “Kao autoru mi je drago da sam uspio napraviti pjesmu s osobom koja razumije emociju u glazbi, jer sam vrlo kritičan prema autorskom radu i rijetko radim pjesme s drugima”, otkriva glazbenik i tekstopisac Tomislav Užarević, i zaključuje “Dogodila se odlična sinergija, čiji rezultat je upravo ova posebna pjesma”.

Kako je ranije i spomenuto, produkciju singla potpisuje Marko Matijević-Sekul, zaslužan i za aranžman. Pjesma je snimljena u zagrebačkom Beton studiju, a u njenom stvaranju sudjelovao je i priznati čelist Matej Milošev. Za bas dionicu bio je zadužen Karlo Kurtalj, dok je bubnjeve odsvirao Filip Borovec.

Marko Matijević-Sekul i Marin svoju su prvu suradnju ostvarili na prethodnom Marinovom singlu „Još uvijek“, s kojom su ovog ljeta sudjelovali na Splitskom festivalu, gdje je pjesma nagrađena za Najbolji aranžman. Suradnju nastavljaju i u novom singlu “Vjetar”, koji će Marin uživo izvesti na 65. Zagrebačkom festivalu, najavljenom za 26. siječnja 2018. godine.

Kroz čitavu 2017. godinu ovaj mladi Virovitičan marljivo je, i sigurnim korakom, gradio svoju glazbenu karijeru. Godinu je započeo predstavljanjem svog Akustika Session EP izdanja i video-serijala, u sklopu kojeg je akustično obradio svoj debi-singl „Dobro jutro svima“, prvi autorski singl „Pjesma za tebe“ te pjesme „Mjesto za mene“ Damira Urbana i „Falling Slowly“. Pred ljetne mjesece predstavio je singl “Još uvijek”, nagrađen na Splitskom festivalu, a godinu završava novom autorskom pjesmom – “Vjetar”, sudjelovanjem u HRT-ovoj emisiji “A strana” te pripremama za Zagrebački festival!