Podijeli objavu

Svega je nekoliko dana preostalo do premijernog nastupa Marina Jurića-Čivre na Zagrebačkom festivalu! Ovaj talentirani mladi glazbenik iz Virovitice ovog će petka, 26. siječnja nastupiti na 65. izdanju cijenjenog glazbenog festivala te ujedno po prvi put uživo izvesti svoj novi singl “Vjetar”!

Uoči nastupa na ZGF-u, sasvim spontano i neplanirano Marinu je dodatni vjetar u leđa dala i činjenica kako je Damir Kedžo, prošlogodišnji pobjednik Festivala, u svom gostovanju na Radio Quirinus, kao ‘Pjesmu dana’ odabrao upravo “Vjetar”, na čemu se Čivro i zahvalio putem svoje Facebook stranice.

Početkom prosinca prošle godine Marin Jurić-Čivro je publici predstavio svoj novi singl – autorsku pjesmu “Vjetar”, koju uz njega potpisuje i mladi glazbenik i autor Tomislav Užarević, dok je za produkciju zaslužan Marko Matijević-Sekul.

„Pjesma Vjetar nastala je u suradnji s Tomislavom Užarevićem. Imali smo malene fragmente iz kojih je kroz par dana rada uz naše ljubimce, dobro dedino vino, slavonski kraj i Tomin grah, nastala jedna iskrena pjesma – priča o jednoj nesretnoj ljubavi.“ navodi Marin te nadodaje „Oboje smo jako zadovoljni ostvarenom vizijom, u studiju kod Marka Matijevića Sekula. Jedva je čekam predstaviti i nastupiti s njom na velikom 65. Zagrebačkom festivalu!“

Za Marina Jurića-Čivru i Tomislava Užarevića ovo je prva zajednička autorska suradnja, koja dolazi kao logičan slijed s obzirom na nastalo prijateljstvo kroz razna glazbena druženja. Kako je ranije i spomenuto, produkciju singla potpisuje Marko Matijević-Sekul, zaslužan i za aranžman, a s kojim je Marin započeo suradnju na prethodnom singlu “Još uvijek”.

Pjesma “Vjetar” je snimljena u zagrebačkom Beton studiju, a u njenom stvaranju sudjelovao je i priznati čelist Matej Milošev. Za bas dionicu bio je zadužen Karlo Kurtalj, dok je bubnjeve odsvirao Filip Borovec.

Kroz čitavu 2017. godinu ovaj mladi Virovitičan marljivo je, i sigurnim korakom, gradio svoju glazbenu karijeru. Godinu je započeo predstavljanjem svog Akustika Session EP izdanja i video-serijala, u sklopu kojeg je akustično obradio svoj debi-singl „Dobro jutro svima“, prvi autorski singl „Pjesma za tebe“ te pjesme „Mjesto za mene“ Damira Urbana i „Falling Slowly“. Pred ljetne mjesece predstavio je singl “Još uvijek”, nagrađen na Splitskom festivalu, a godinu je završio novom autorskom pjesmom – “Vjetar”, zamijećenim sudjelovanjem u HRT-ovoj emisiji “A strana” te pripremama za Zagrebački festival!

Više informacija o 65. Zagrebačkom festivalu dostupno je putem službene stranice festivala.