MARCELA se vratila u velikom stilu te s „Nismo Isti Svijet“ ostvarila ulazak u HRtop40!

by stu 22, 2023Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

MARCELA je s prvim samostalnim singlom „Nismo Isti Svijet“ najavila svoj povratak na glazbenu scenu, a da je zaista tako potvrdio je i domaći eter! Pjesma se kao NOVI ulaz smjestila na službenu HRtop40 ljestvicu najemitiranijih singlova što je glazbenici veliko priznanje i vjetar u leđa za sve novo što uskoro planira otkriti. Pjesma dolazi i u engleskoj verziji, „Not The Same“, a osim na omiljenim radijskim postajama može se slušati  putem svih glazbenih platformi.

„Veliki pozdrav svima! Moram priznati da sam stvarno jako jako sretna što je moja pjesma “Nismo Isti Svijet” ušla u top 40 najemitiranijih u radijskom eteru. Jako mi je drago i jako sam zahvalna što se sviđa radijskim urednicima i slušateljima, naravno! Ono što moram dodati da se ova verzija osim u mojoj Hrvatskoj, jako sviđa i ljudima u mom drugom domu, Nizozemskoj. Iako je tamo fokus na engleskoj verziji “Not The Same”, Nizozemci su poludjeli za hrvatskom verzijom i dobila sam jako puno poruka da čak i preferiraju hrvatsku verziju. Tko zna, možda sam i potaknula neke ljude u Nizozemskoj da krenu učiti Hrvatski jezik. 🙂 Ovo mi definitivno veliki vjetar u leđa jer imam spremno još svašta što jedva čekam otkriti! Došlo je vrijeme za pop u kožnoj jakni, noga je na gasu i veselim se svemu kud me put vodi! Stvarno mi puno znači ova pjesma, kako osobno tako i u kontekstu što sam se napokon vratila na glazbenu scenu. Veliko hvala svima na podršci!“,  komentirala je presretna MARCELA!

Podsjetimo, MARCELA se vraća s prvim samostalnim singlom – „Nismo Isti Svijet“! Hrvatska glazbenica s nizozemskom adresom koju publika pamti po hit pjesmi „Zašto Još Volim Te“ te djelovanju u internacionalno aktivnoj grupi Luminize, u novo poglavlje glazbene karijere ušla je s „Nismo Isti Svijet“! Emotivna pjesma moderne produkcije sjajan je uvod u sve što karizmatična vokalistica sprema.

Reakcije fanova na društvenim mrežama također potvrđuju: MARCELIN povratak dugo je priželjkivan i nova se pjesma nestrpljivo čekala. S ciljem da podijeli svoju priču kroz spoj snage, senzibiliteta, moćnog glasa i energične glazbe, MARCELA se posljednjih nekoliko godina posvetila razvoju svojih vještina kao tekstopisac i izvođač. Kao rezultat toga, upoznaje nas s glazbom koju voli opisati kao – pop u kožnoj jakni!

„Dugo sam tražila svoj zvuk i nevjerojatno je da sam odmah na prvom snimanju vrhunski kliknula s novim suradnicima. Odmah sam znala da je to to: Došlo je moje vrijeme!“, izjavila je glazbenica povodom plasiranja prvog samostalnog singla.

Inspirirana osobnim iskustvom pjesma govori o osjećaju kada vas povrijedi osoba koju iskreno volite. „Shvatila sam da sama nikad ne bih tako postupila jer – očito nismo isti svijet“, komentirala je polazišnu točku pjesme koja je nastala ovog proljeća kada se u istom glazbenom svijetu našla s nizozemskim autorskim timom kojeg uz nju čine producenti i autori Daniel van den BrinkDélano Ladurner i Bjørgen van Essen, a iza čijeg mixa i masteringa stoji Nikodem Milewski.

Kao i do sad, MARCELA se ne srami dijeliti dirljive priče i razbijati unutarnja previranja koja bude borbeni duh. Dapače, uvijek samouvjerena u dijeljenju svojih emocija kroz glazbu u kojoj pronalazi snagu i otpuštanje, snažno vjeruje u moć pokazivanja ranjivosti, što uz svoj prirodno baršunasto hrapavi glas izvrsno prenosi kroz pjesme u kojima spaja snagu i osjećajnost.

Posebna zanimljivost koju vrijedi istaknuti je da je „Nismo Isti Svijet“ premijerno u domaćem eteru predstavljena na isti datum kada je plasiran radijski hit „Zašto Još Volim Te“ u izvedbi grupe Luminize (gdje je MARCELA imala ulogu glavne vokalistice) i Marina Jurića Ćivre.  Pjesma je punih godinu dana provela u HRtop40 najemitiranijih singlova u domaćem eteru prema službenoj listi Hrvatske diskografske udruge.