Manntra – jedan od rijetkih domaćih bendova koji su svoj album izdali van Hrvatske – i to na hrvatskom jeziku!

by kol 20, 2017Koncerti, Vijesti

Da je Manntra bend čija je kvaliteta prepoznata van granica Hrvatske govori podatak da se od danas njihov novi album “Meridian” može naći u prodaji u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji.

Tako je Manntra jedan od rijetkih domaćih bendova koji su svoj album izdali van Hrvatske – i to na hrvatskom jeziku!

“Iznenađeni i potaknuti jakim reakcijama iz inozemstva na glazbu koja je pjevana isključivo na hrvatskom jeziku, u suradnji s diskografima, odlučili smo se za ovaj hrabar potez. S ovim ćemo albumom krenuti i na turneju po Njemačkoj krajem ove godine. Do kraja kolovoza ćemo imati nekoliko koncerata kroz Njemačku kao podrška njemačkim rock velikanima In Extremo na njihovoj turneji gdje nastupaju u starim Njemačkim dvorcima i njihovim dvorištima kao svojevrsni festivali.” rekli su dečki iz Manntre.

Album “Meridian” sadrži 11 pjesama i tako je “najduži” album Manntre do sada. Snimljen je i produciran pod palicom Marka Matijevića Sekula, a cijeli je band dao svoj doprinos na svojim instrumentima. Također, po prvi put je sve na ovom albumu odsvirano uživo uključujući i synthove gdje se koristila stara “vintage” oprema te gajde, harmonike i ostali instrumenti koji su doprinijeli da Meridian bude njihov najživlji album do sada gdje se nije tražio kompromis.

“Meridian je neka prekretnica u radu banda. Do sad smo bili domaća atrakcija, a sada se to nekako seli van granica i to nas jako veseli. Dobili smo veliku podršku Njemačke i Ruske publike i želimo im na taj način vratiti na najbolji način koji možemo. Naravno, nećemo zapostaviti niti domaću publiku koja nam je na početcima dala najveću moguću podršku. Svakako se radujemo turneji povodom izlaska albuma!” – za kraj je rekao Marko

Do kraja godine Manntru uživo možete vidjeti i čuti na ovim mjestima:

MERIDIAN TOUR 2017

30.09.2017 – Rijeka – Hartera

23.11.2017 – München – Rumours

24.11.2017 – Erfurt – From Hell

25.11.2017 – Gießen – Jokus

28.11.2017 – Ludwigsburg – Rockfabrik

29.11.2017 – Hannover – Lux

30.11.2017 – Köln – MTC

02.12.2017 – Hamburg – Headcrash