Makarska jazz Festival 2017.

by kol 14, 2017Domaća glazba, Festivali, Koncerti, Vijesti

Četvrto izdanje Makarska jazz Festivala grad Makarsku će u periodu od 17. do 20. kolovoza opet smjestiti u vrh glazbene jazz scene u Hrvatskoj, ali i šire. Kako je i do sada bio običaj, vrhunski domaći i međunarodni glazbenici četiri dana izmjenjivat će sa na najljepšim lokacijama u staroj gradskoj jezgri – Kačićevom trgu i pozornici Ljetnog kina koji čine jedinstvenu atmosferu i poseban doživljaj festivalskih događanja.

Makarska jazz festival prepoznat je na nacionalnoj razini s obzirom da se već drugu godinu za redom održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, a od ove godine i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije. A da je Festival prepoznat i na međunarodnoj razini potvrđuje potpora Veleposlanstva Republike Francuske u RH.

Na festivalu će ove godine nastupiti nekoliko vrhunskih glazbenika među kojima definitivno treba istaknuti Josipu Lisac, divu hrvatske glazbene scene. Velika nam je čast ugostiti ovu vrhunsku umjetnicu u čijem nastupu će zasigurno uživati brojne generacije.

Nadalje, tu su Cubismo i Soul Fingersi koji će unijeti dašak plesnog ritma ovogodišnjem izdanju Festivala.

Bojan Zulfikarpašić, srpski klavirist, kompozitor i producent sa francuskom adresom i brojnim strukovnim i jazz nagradama nastupit će sa Julienom Lourauom, također vrhunskim francuskim jazz saksofonistom, a čine dvojac koji nakon godina suradnje stvara nevjerojatan jazz.  

Mario Rašić, jedan od najboljih hrvatskih basista (široj javnsti poznatiji kao basist benda Goran Bare i Majke) u suradnji Balkan ZOO Ensembleom surađuje dugi niz godina, a proizvod te suradnje je niz jazz skladbi u kojima se prožimaju world music žanrovi poput afro beata i sebdaha.

Marko Ramljak hrvatski violinist i skladatelj, već dobro poznat Makarskoj publici, nastupit će sa svojim Marko Ramljak Bandom, a glazba koju će publika na Festivalu imati priliku čuti sadrži elemente jazza, etna, funka, rocka, bluesa.

Za sve one željne glazbene edukacije od strane vrhunskih glazbenika, ni ove godine neće izostati glazbene radionice koje čine posebnu atmosferu Festivala, a ove godine će ih održati Bojan Zulfikarpašić (klavir) i Hrvoje Rupčić (percussion).

Makarska jazz Festival dosadašnjom vrhunskom organizacijom, zadovoljnom publikom i odličnim medijskim odjekom pokazao se kao odlična promocija Makarske kao destinacije koja njeguje i ovaj, drugačiji segment turističke ponude – kulturni turizam.

Želja : Ante Gele, umjetničkog direktora Festivala,te Klaudije Vujčić i Igora Gojaka, glavnih organizatora Festivala; jest prenijeti makar mali dio svog entuzijazma i pozitivne energije koju su unijeli u organizaciju Festivala na sve sudionike: „S obzirom na program festivala i naše goste izvođače sigurni smo kako ćemo i ove godine našoj publici i gradu pružiti vrhunski jazz događaj, odličnu zabavu i atmosferu za pamćenje i zato pozivamo sve ljubitelje jazz glazbe, ali i one željne dobre zabave, da nam se i ove godine pridruže“, Klaudija Vujčić.

PROGRAM

  • 19.08.2017.

22:30 Kačićev trg

CUBISMO

  • 20.08.2017.

21:00 Ljetna pozornica

JOSIPA LISAC

22:45 Kačićev trg

SOUL FINGERS

Glazbene radionice:

18.08.2017. u 11,30 – Glazbena škola: BOJAN ZULFIKARPAŠIĆ (klavir)

19.08.2017. u 11,30 – Cafe Bar Yeti: HRVOJE RUPČIĆ (percussion)