Podijeli objavu

Što znači JUST ANOTHER ROUND i kako ga čuju kolege glazbenici, slušatelji i prijatelji?

Pitak je to singl, s naglaskom na ljubav, prikladan za dan zaljubljenih koji trebamo obilježavati svaki dan, ne samo 14. veljače.

MAHKEY-a ste mogli pratiti u show-u „The Voice“, i kao člana popularne emisije HRT-a „A strana“. Jedan je od glazbenika, tekstopisaca i kompozitora „novog vala“ domaće glazbene scene, a evo i što nam je rekao što ga je inspiriralo za novi singl:

– Na pjesmu me inspirirala bivša veza koja je ostavila životni ožiljak na meni, jednostavno je pjesma bila način kako da balansiram situaciju u kojoj se nalazim. Kantautor sam ove pjesme, a moj prijatelj Rejhan Okanović je producent pjesme te lyric Videa.

O čemu nam govori „Just Another Round“?
– Just Another Round govori o začaranom krugu disfunkcionalnog odnosa s određenom osobom i nakon svakog prekida ili ponovnog mirenja se ponavljaju iste greške, iste rečenice, stanje se pogoršava, a ljudi nemaju snage odvojiti se misleći da ih nosi ona ista nit sa početka ljubavnog toga, umjesto da otvore oči i shvate da je to samo jedna stara navika, tako se isprepliće začarani krug dvoje nekoć normalnih, a sada suludih osoba između kriva i prava, svađe i plakanja, do lažnih nada i tisuću i jednog zbogom i `ajmo probat ponovno – rekao nam je MAHKEY.

Lyrics video je vani, no kada će spot? Kako ga zamišljaš?
– Lyric video sam izbacio jer sam mislio da ću se tako i zbližiti s domaćom publikom koja nije navikla dobit servirane strane, a opet domaće pjesme. Smatram da je vrijeme promjene, što se tiče spota, on je već snimljen samo čekam pravi momentum kako da vam ga serviram.

Brojni su komentari već iskočili ispod videa koji je na samo Valentinovo objavljen: „Jednom kad ovaj lik bude punio dvorane k`o žuti mreže 98′ mi ćemo se kur*iti da smo BRIJAČI od prvog dana.“ – samo je jedan od komentara na pjesmu. Nadaš li se velikim dvoranama jednoga dana?
– Nada ima svojih pozitivnih i negativnih strana, ja se gonim radom i zakopavam još više u rad, rad, i još više rada, kako bi se taj dječački san o dvoranama ispunio, no kada dođe do toga volio bih biti spreman vratiti svim tim divnim ljudima koji su procijenili da je moj koncert i poruka vrijedna njihovog vremena u životu. Zato mi je bitna ta suradnja između kantautora i njegove publike, dapače, taj komentar je napisao jedan „Brijač“ koji mi je izuzetno drag!

Pozdrav svim Brijačima, ljubim vas u čelo! Vaš MAHKEY!

S obzirom da je pjesma „Just Another Round“ 14. veljače premijerno zaplovila radio valovima na Radio Slavoniji u Slavonskom Brodu, zaintrigirala nas je impozantna i simpatična najava MAHKY-eve glazbene kolegice, radijske urednice i voditeljice te kazališne glumice Gabrijele Babić koja je išla baš ovako:
– Drago mi je što se u našem radijskom eteru može zavrtjeti pjesma poput takve jer, kada krene… zapravo ne znaš što te čeka, a onda te odvede u totalno neki drugi svijet. To je pjesma koju možeš slušati u apsolutno svakom ambijentu, bilo da putuješ na more i pustiš je onako do kraja ili samo chillaš dok se voziš, bilo što da radiš, može ti svirati u pozadini i ne smetati tome što se događa oko tebe. Toliko je topla, a opet realna jer njegov autentični vokal jednostavno te odvedu u neki drugi svijet, između ostaloga dovedete do toga da je to stvarno SVJETSKI A NAŠE. Drago mi je da se netko usuđuje napraviti tako nešto. A tekst koji slušaš opisuje apsolutno sve ono što svatko od nas proživljava. Svi smo svoji na svoj način i trebamo prihvatiti jedni druge takvima kakvi jesu jer je u tome svrha ljubavi. Nije ljubav samo ona između muškarca i žene nego je treba znati podijeliti i isto tako i primiti. A kada slušaš ovu stvar, onda to i shvatiš!

Za sve koji nisu upućeni u termin „BRIJAČI“ kojeg MAHKEY spominje, to su svi oni koji vole njegovu glazbu, znaju njegov put i naravno podupiru ga u daljnjem glazbenom rastu!

MAHKEY je jedan od rijetkih izvođača koji uz svog kolegu Igora Drvenkara (Performer Point Studio) pruža priliku mladim izvođačima, pjevačima… te im prenosi svoje iskustvo!