Mahkey Dijasportskom prognozirao odlične rezultate ‘Kauboja’ na Svjetskom prvenstvu

Podijeli objavu

Da je prvenstvo započelo, da Kauboji žare, tresu i pune protivničke mreže… znamo! Najbolje ih možemo podržati uz prigodnu pjesmu i spotom te podiči navijački duh na novu razinu!

Baš to je i učinio Mahir Kapetanović Mahkey s Dijasportskom. Mahkey je, za Paprika Records – diskografsku kuću, ispričao kako je pjesma nastala te je s odličnom ekipom pripremio i video spot koji, prema njegovim riječima, u potpunosti podcrtavati pravu navijačku atmosferu!

Dijasportska pjesma u sebi, osim poticajne navijačke strane, krije i onu drugu stranu koja prikazuje realnu sliku današnjeg društva unutar države! Mahkey je jedan od rijetkih koji kroz pjesmu i svoj umjetnički rad progovara o ekstremno lošoj demografskoj karti Republike Hrvatske i naravno, „trendu“ iseljavanja i značenju poslovice „Trbuhom za kruhom“!

Mahkey kaže: „Pjesma je nastala u trenutku kada se odvijalo svjetsko nogometno prvenstvo. U euforiji iščekivanja svake utakmice sam shvatio da mi je dobar broj prijatelja otišao trbuhom za kruhom u Irsku i druge „obećane zemlje“. Nerado su odlazili, roštilj se dimio, a oni su jedan po jedan naručivali taksi i nevoljko odlazili, i svaki puta mi je srce pucalo na pola. Razmišljao sam, mora li biti tako? Ako ljudi vrijede tamo negdje, zašto ne vrijede i ovdje? Zašto su cvjetovi moje zemlje, veći, mirisniji i ljepši u tuđoj zemlji? Dijasportska pjesma se zato zove! Pjesma je to koju možete pronaći na mom prvom albumu!“