Magija u Vintageu: Bluvinil oduševio Zagreb

by tra 4, 2023Domaća glazba, Izdvojeno, Koncerti, Vijesti

U četvrtak smo bili na jednom od najboljih koncerata ove godine, i to u Vintage baru u Zagrebu. Iako je u pitanju bio četvrtak prije radnog petka, Bluvinil je uspio rasprodati Vintage. Prije samo nekoliko mjeseci smo bili na njihovoj promociji novog albuma ‘Zna li itko tajnu srca?’ u Saxu i već tada su nas oduševili, no ovaj četvrtak su nadmašili sva naša očekivanja, a rekla bih i same sebe.

Jedine dvije zamjerke koje imamo su to što je koncert bio u četvrtak, pa smo ipak malo patili zbog toga u petak ujutro, i to što je koncert počeo dosta kasnije od najavljivanog. Iako je sve trebalo početi još u 22 sata, Bluvinil se na pozornicu popeo tek nekih dvadesetak minuta prije 23 h. No, oprostit ćemo im.

I to zato što je uslijedilo gotovo dva sata općeg ludila, i to onog najpozitivnijeg mogućeg. Ovo mi je bio treći koncert Bluvinila i iako je svaki bio odličan, ove noći je bilo nešto posebno u zraku. Ne znam je li do toga što su predstavljali novog člana benda, rasprodanog Vintagea ili tog četvrtka, ali koncert je bio odličan.

Osim što je bila u pitanju promocija njihovog novog albuma, dečki su predstavljali i novog člana benda – na klavijaturama je apsolutno briljirao Branimir Župić, pa se tako nekoliko puta skandiralo ‘Brane! Brane! Brane!’.

U otprilike dva sata koncerta su tako odsvirali sve svoje najveće hitove s prvog i drugog albuma, ali i neke starije pjesme koji su favorit publike, kao što su Helena i Mili brate, i naravno neizostavan cover Alice Keys, ‘Ako nema te’. O tome koliko je koncert bio odličan govori i činjenica da su se vraćali na dva bisa, koji bi zapravo bili tri bisa, da frontmen Matej Nakić samo nije rekao ‘preskočit ćemo igrokaz’ i onda su odmah otpjevali Apaše za kraj.

Jako nam je drago da smo bili i na ovom koncertu, jer je ovo sigurno bend koji će uskoro puniti velike dvorane i arene, a mi ćemo biti jedni od onih koji će moći reći da smo uz njih od samih početaka.