Madonna predstavila novi singl „Dark Ballet“

by lip 7, 2019Izdvojeno, Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

Kraljica popa samo što nije objavila svoj novi studijski album „Madame X“, a završno odbrojavanje do 14. lipnja, datuma njegovog izlaska, obilježila je novim singlom naziva „Dark Ballet“.

Hrvatskoj je publici pjesma dostupna u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu.

Singlom „Dark Ballet“ Madonna istražuje eksperimentalnu stranu pop glazbe, koristeći mračne elemente u aranžmanu i tekstu. Kroz čitavu se pjesmu protežu i religijski motivi, a u tom je tonu snimljen i službeni videospot inspiriran pričom o Ivani Orleanskoj, čiju ulogu u spotu tumači reper i aktivist Mykki Blanco:

“Madame X” je kolekcija 15 novih pjesama koje su inspirirane životom u Lisabonu, a slave dug i intenzivan odnos Madonne i latino glazbe i kulture. Pjesme su, uz engleski jezik, otpjevane na portugalskom i španjolskom. Datum objave je 14. lipnja, a album je dostupan i za prednarudžbe putem Google Playa i službenog webshopa.

“Lisabon je mjesto gdje se rodila moja inspiracija“, objašnjava Madonna. “Tamo sam našla svoje pleme i čarobni svijet nevjerojatnih glazbenika koji su ojačali moje uvjerenje da glazba predstavlja dušu svemira.”Album je sniman u Portugalu, Engleskoj i Americi, a Madonna je na njemu surađivala s velikim producentskim imenima kao što su Mirwais, Mike Dean i Diplo. Madonna je do sad predstavila pet pjesama s „Madame X“: „Medellín“, „Dark Ballet“, „Crave“, „Rise“ i „Future“, a potonju je uživo izvela u finalu ovogodišnjeg Izbora za pjesmu Eurovizije.