Podijeli objavu

Sinoć je u Vintageu nastupala Lydia Lunch s bendom Big Sexy Noise.

Vintage je inače poznat po koncertima na kojima je pun prostor predviđen za koncert, ali i mjesto za sjedenje. Sinoć to ipak nije bio slučaj, no bilo je i za očekivati da će biti manje ljudi. Što zbog nezgodnog termina (nedjelja), ali i zbog samog izvođača.

Naime, Lydia Lunch, koliko god bila genijalna na svoj način, definitivno nije mainstream izvođač, niti netko tko se trudi svidjeti svima. U potpunosti je autentična i iskrena pri stvaranju glazbe, ali i na sceni.

Koliko ju nije briga za mišljenje drugih, toliko joj je i stalo do njezine publike, pa se maksimalno trudi oko svakoga pojedinačno. Ima odličnu komunikaciju s publikom, ali i prisnost s ljudima u prvim redovima. Na svu sreću, Vintage je idealan prostor za intimne svirke, što je ova definitivno bila. Osim Lydie, odlični su bili i gitarist i bubnjar. Zajedno tvore odličan trio s prilično jasnom porukom.

Među pjesmama koje je izvodile su bile i ‘Trust the witch’, ‘Your Love Don’t Pay My Rent’ i ‘Kill Your Sons’.

Jedina zamjerka jest ta što je koncert počeo čak 45 minuta nakon zakazanog početka, no radi se o velikoj rock zvijezdi pa nas kašnjenje nije iznenadilo.
Koncert je trajao malo više od sat vremena, no vratili su se na bis i izveli još jednu pjesmu.

Ana Šoda