Luminize obradile pjesmu “Vertigo” skupine Elemental!

by stu 10, 2017Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

“Jako smo počašćeni što su cure iz Luminizea odlučile obraditi našu pjesmu! Može li ti itko, kao kolegi muzičaru, dati veći kompliment?” – Mirela Priselac Remi

Skupina Luminize nastavlja predstavljati svoj Akustika Session serijal, a nastavak dolazi u obliku novog videa – obrade pjesme “Vertigo” skupine Elemental!

Luminize Akustika Session serijal uključuje live-akustične verzije odabranih pjesama, koje su odnedavno u potpunosti dostupne u radijskom eteru te digitalnom EP obliku putem Deezera. Sve izvedbe bit će predstavljene i u obliku video-serijala, što je već najavljeno videom za pjesmu “Glavni lik”, dostupnom na službenom Akustika Session YouTube Vevo kanalu.

Nastavak video-serijala dolazi u obliku videa za zamijećenu live-akustičnu obradu pjesme “Vertigo” skupine Elemental, originalno objavljene 2010. godine na njihovom istoimenom petom po redu studijskom albumu.

Razlog odabira ove pjesme objasnila je Marcela, frontwoman skupine Luminize: “Za cover smo odabrale “Vertigo” jer smo htjele izvesti pjesmu “girl power” izvođačice. Za nas je to bila Remi, snažna i emancipirana žena koja se ne boji reći što misli i radi ono u što vjeruje. Vertigo je pjesma koja je svim članicama benda vrlo draga tako da smo jedva čekale napraviti našu akustičnu verziju. Nadamo se da će Remi i ostatak benda biti zadvoljni našom izvedbom!”

Foto: Marko Horvat

Upravo su Mirela Priselac Remi i ostatak skupine Elemental već imali priliku čuti Luminize izvedbu njihove pjesme “Vertigo”, za koju kažu da im je kompliment. “Jako smo počašćeni što su cure iz Luminizea odlučile obraditi našu pjesmu! Može li ti itko, kao kolegi muzičaru, dati veći kompliment?” otkriva Remi i nastavlja: “Mislim da je sjajno kad se muzičari nadopunjuju i kad surađuju, da jedni druge inspiriramo i nosimo. Scena je mala i ovakvi znakovi međusobne podrške mogu samo dati do znanja da si jedni drugima držimo leđa! Želimo im sreću s obradom i nadamo se da će ih veseliti kao što je veselila i nas kad smo je napisali.”

“Vertigo (Akustika Session)” drugi je od ukupno četiri videa iz serijala snimljenog sa skupinom Luminize, koji će biti predstavljan iz tjedna u tjedan putem Akustika Session YouTube Vevo kanala, a sve je snimljeno u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark.

Kako je ranije već spomenuto, čitav EP je dostupan u digitalnom obliku putem Deezera, a donosi ukupno četiri live-akustične izvedbe – Luminize singlove “Glavni lik”, “Kill It With Love” i “Twilight” te obradu pjesme “Vertigo”.

Foto: Marko Horvat

Luminize Akustika Session novi je u nizu live-akustičnih serijala, koje Universal Music Hrvatska predstavlja u suradnji s akustičnim glazbenim projektom „Akustika“. Početkom godine predstavljeni su Akustika Session serijali snimljeni s Marinom Jurićem-Čivrom i Ivanom Kindl, također objavljeni u digitalnom EP i video izdanju. Sessioni su snimani u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark, u suradnji s Nexus Produkcijom.

Ovim serijalom zaokruženim kroz zajednički naziv „Akustika Session“ publici se predstavljaju prepoznatljiva glazbena imena u nesvakidašnjem glazbenom izdanju, kroz njihove live-akustične izvedbe odabranih pjesama, na specifičnim lokacijama.

Luminize Akustika Session EP – popis pjesama:

Glavni lik
Vertigo
Twilight
Kill It With Love